RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

ko kaze da od modelarstva ne ....

<< < (3/9) > >>

saxpg:
Bas steta, sva sreca sto je sve dobro proslo. A sto se pada tice on se skoro uvjek desi na kraju : " e, ajd jos jednom pa idemo."

Igor:
coko,
mozda ti ovo pomogne oko gimbola kamere (kupovina ili dodatne ideje kako da se napravi)

http://www.cloudcaptech.com/gimbal_tase.shtm

http://micropilot.com/products-cameras.htm

pozdrav,
Igor

IVAN3D:
Sve u svemu to je proslo i sada treba nastaviti dalje pouceni ovim iskustvom i mnogo ozbiljnije prilaziti svemu (ne kazem da ste neozbiljno radili vec da se sve digne na veci nivo)! Ako se to desilo jednom Coki onda se to moze desiti svakome ali mislim da je svakako potrebno da su na licu mesta uvek bar dva pilota ne da bi jedan drugom dodao stanicu vec ovaj drugi mozda bolje oceni situaciju i recima pomogne pilotu!!!
I naravno sujeta ne sme da postoji uvek treba pitati za savet ili razmeniti iskustva jer smo mi jos jako mladi piloti RC helikoptera ali su neki stekli prilicno iskustva i to nam je sto nam je moramo jedni od drugih da ucimo jer mislim da se niko jos uvek ne istice kao najbolji medju nama.
Ako ne zelite da nas direktno pozovete na neko snimanje mozete ga recimo objaviti na forumu i neko bi sigurno dosao i svima bi bilo jednostavnije i lakse a narocito pilotu!

Ivan Djeorgievski

fenix:
Sva sreca sto se na kraju sve zavrsilo dobro,materijalna steta je najmanji problem.Ako nije neka poslovna tajna interesuje me koju stanicu i prijemnik ste koristili za upravljanje helikopterom.Pozdrav i sretno u sledecim letovima.

darko:
Evo da se i ja nadovežem na ovu priču oko pada helikoptera . Sve je super dok se završilo samo sa materijalnom štetom , važno je da niko nije povređen.
Meni lično , najveći problem kod letenja helikopterom je ta trenutna dezorjentacija , kod aviona to nije veliki problem dok kod helija ako se ne zna tačan položaj helikoptera u datom trenutku pad je neizbježan !
Pošto me prilično interesovalo vazdušno snimanje na RR sam proveo dosta vremena čitajući postove o tome , a i sam imam Predatora benzinca koji se takođe može koristi u tu svrhu i iste je veličine kao i GSR !
Pored te stabilizacije postolja , koja je važna sa aspekta što kvalitetnijeg snimka , postoji jedna stvar bez koje se niko ozbiljno ne bavi tim poslom a to elektronska stabilizacija samog helikoptera ! Jedan od vodećih proizvoda je Helicommand koji se može naći u nekoliko verzija ( osnovna , 3D , captron i profi ) Cijena varira od 500 dolara pa do 6000 koliko je Profi !
Kod profi verzije postoji nekoliko kamera koje se koriste da bi procijenile položaj modela u datom trenutku i onda među sobom upoređuju podatke.
Ukoliko pilot dođe u situaciju da ne zna gdje je model pušta palice i uređaj ga dovodi u nulu ili ga kada je potrebno na određenoj visina " parkira " i uključi stabilizaciju.
Evo ovde ima jedan korišten skoro za pola cijene novog !   

http://www.runryder.com/helicopter/t490392p1/

Vjerovatno znate o čemu govorim , jeste skupa stvar ali ako služi za posao onda se isplati !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version