RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Pozdrav iz Kovačice

<< < (2/5) > >>

jan.zloh:
Pozdrav svima,

Eto, već našao drugare koji će mi pomoći u ovome  :)aplauz.
Moram priznati da su modelari u našoj zemlji dosta otvoreni u smislu pomaganja što ide u prilog nama početnicima ali to je i 'obaveza' da u budućnosti isto to i mi činimo. Ne znam kakvo je stanje u ostalim zemljama ali prijatno sam iznenađen kako je kod nas. Hvala na svim sugestijama.

@Zajko : Upravo sve to što si naveo je bio razlog da kupim PTS model. Krajem leta dodatno si spustio cenu za kupovinu modela + glow motor, dodatno smanjio cenu za Spektrum DX7s i to je bila ponuda koja se ne odbija  oo)).
Inače znao sam da nema potrebe da se taj motor razrađuje ali nikad uživo nisam video kako se glow motor pali, nisam uživo čuo zvuk niti ga omirisao :) pa iz tog razloga sam ga startovao na stolu.
Imam samo dva kratka pitanja za tebe:

* Spomenuo si da stavim smolu ispod firewall-a. Nešto slično sam već i uradio s tim da nisam koristio epoxy smolu već sam koristio bezbojni lak za drvo. Jel će to raditi posao ili ipak da ga presvučem slojem smole?
* Što se tiče čišćenja modela posle leta, jel tu postoji neka posebna tečnost za odmašćivanje koja ne šteti monokotu ili klasika krpa + sredstvo za pranje prozora  :) ?Jan

disljenko:
Evo ja ti mogu odgovoriti na pitanje vezano za ciscenje modela, vec godinama cistim modele sa sredstvom za prozore i radi posao odlicno. Samo neku staru pamucnu majcu ili sta vec i cepaj.

A sto se tice tog laka, mislim da je sasvim dovoljno i sa njim. Nema potrebe da prelazis dodatno sa smolom.

zajko:
Zdravo Jan…
Ako si lepo namackao to drvo sa tim bezbojnim lakom bi ce i to negde u redu, samo ne znam da li metil alkohol ili nitro nagrizaju taj lak…. to se macka da ne i drvo upijalo taj visak goriva i to malo sto prsne oko motora, kad se natopi… ne valja…
A sto se tice briskanja aviona, ja koristim pumpicu za pranje prozora sipam malo Fery-ja i alkohol sa sa tim obrisem i odmastim to sto se zaprljalo… to ces vec nekako sam videti i smisliti, nikakva velika nauka… a vidi se da si "pican"

Uzivaj i tek ces da uzivas  ()-()

jan.zloh:
Hvala svima na pomoći, ako budem imao još pitanja kontaktiraću vas  (:sos:).
Dotle srećni predstojeći praznici i naravno živeli (pijemo)

jan.zloh:
Evo šta je danas doletelo kod mene  (<--).
Bio mi rođendan skoro pa ajd da počastim samog sebe, a i nervira me simulator pa da prsti malo 'rade' preko zime.

Samo vetar da se smiri i eto me na livadi  oo))

Jan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version