ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Gde ste kupili poslednje baterije? Domace/strane prodavnice? Tesko nabaviti?
Sloba:
Samo sam izneo zapažanja i to pošteno i u najboljoj nameri, pa ko ne veruje, njegova stvar.
Na 13. Maju ima dosta direktnih svedoka o svemu što sam napisao.
Dakle, prvo ih hvalim jer su energetski superiornije u odnosu na obične LP, a sada ih kudim jer na žalost nisu trajne.
To se pokazalo nakon 3 meseca upotrebe, pa smatram da mi je obaveza da ova saznanja sada podelim sa kolegama.
Drago bi mi bilo ako si sada razumeo?
sasa:
Ne...ti mene nisi razumeo,a i ne treba ,razumeće ostali.Znaći u globalu nisu dobre te baterije i ne treba prenagliti sa konstatacijom.
Sloba:
Još jedanput, ove baterije su radi svoje izvrsnosti, 4,35V po ćeliji, 65-130C, vrlo malom unutrašnjem otporu, maloj težini, malim gabaritima i relativno niskoj ceni, veoma pogodne za upotrebu ako su zahtevane maksimalne performanse na primer, na nekom takmičenju ili u sličnim situacijama, jer su ponavljam, znatno bolje od običnih LP baterija. Ovo su činjenice.
Na žalost, posle 30-40 punjenja ove baterije više nemaju tu eksplozivnost, čak po neke više ne mogu ni da se koriste. Ne znam zašto mi zameraš što to unapred nisam znao, dakle pre tri meseca?
Međutim, pretpostavljam da će nekim naprednim modelarima ovo saznanje koristiti, jer mogu upotrebiti ove baterije u nekoj situaciji gde će im biti važnije performanse od trajnosti.
mkrle:
Ja sam zadnji put kupovao sa dx.com i super su ali izgleda da ni oni vise ne salju u Srbiju
zloxi:
--- Quote from: Sloba on January 19, 2016, 10:10:18 PM ---Još jedanput, ove baterije su radi svoje izvrsnosti, 4,35V po ćeliji, 65-130C, vrlo malom unutrašnjem otporu, maloj težini, malim gabaritima i relativno niskoj ceni, veoma pogodne za upotrebu ako su zahtevane maksimalne performanse na primer, na nekom takmičenju ili u sličnim situacijama, jer su ponavljam, znatno bolje od običnih LP baterija. Ovo su činjenice.
Na žalost, posle 30-40 punjenja ove baterije više nemaju tu eksplozivnost, čak po neke više ne mogu ni da se koriste. Ne znam zašto mi zameraš što to unapred nisam znao, dakle pre tri meseca?
Međutim, pretpostavljam da će nekim naprednim modelarima ovo saznanje koristiti, jer mogu upotrebiti ove baterije u nekoj situaciji gde će im biti važnije performanse od trajnosti.
--- End quote ---
Hvala za info :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version