RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Izgradnja slot car staze

<< < (3/3)

zajko:

--- Quote from: banbo on February 01, 2014, 01:35:48 PM ---Jes da nije moj fah al ajde da se malo ukljucim. Ebo na Ebay-u sam nasao ovo http://www.ebay.com/itm/Slot-Car-Track-8-lane-commercial-/390724834736?pt=Slot_Cars&hash=item5af903d5b0  i kosta  4900USD cca 3640EUR, kao i ovo kod istog prodavca http://www.ebay.com/itm/Slot-Car-Track-8-lane-commercial-/390724803349?pt=Slot_Cars&hash=item5af9035b15 cena je ista. prva staze je 5m x 10.4, a druga 5.5m x 18.1m. cisto da imate u vidu kalkulaciju :)

--- End quote ---

Da lepo i velikooooo ! Ali ima jedna mala mana… to je used.. postavljeno…. i to na samo 7-10.000 km od SRB…
Covek lepo napisao, dodjes rasturis i pokupis/kupis…. i samo prevezes do SRB…
Znaci staza 3500 -5000 USD USED…. Ruke i troskovi i da on nadje nekog da rasturi i da spakuje bar 1000 USD… Neki prevoz (deo kontejnera) nece biti ispod 1000 USD, sa dosta srece…  A onda te ceka Carina 10% + 20% PDV na osnovicu + prevoz …. losa, skupa i neizvesna matematika.. bar se meni cini…

Jedno je kad kupis novo pa sklapas iz neotvorene kutije, a drugo kad to tamo negde daleko treba neko da rasturi, a vec dobio pare i hoce toga da se kurtalise… a ti nisi tu da pipnes i vidis ….

zajko:

--- Quote from: danko on February 01, 2014, 12:55:20 PM ---Ceo moj biznis model se uopšte ne zasniva na rentiranju ove staze, ali ako ta staza može da nastavi kasnije da živi sama po sebi to je dodatni plus.

Meni treba staza sa 6 trackova i 6 automobila odjednom. Da bude velika, sa izuzetno kvalitetno odrađenom scenografijom i detaljima okolo.. Ciljam na nešto ovakvo što se tiče kvaliteta izrade:

Znam da te stvari sigurno ne mogu biti jeftine, ali sam isto tako siguran da cena radnog sata modelara u Srbiji nije sigurno ista kao i onoga iz USA, tako da to mora da bude osetno jeftinije (sa modelarske strane gledano), jer koliko vidim na ovim trackovima, tu je ručni rad najveći faktor.

Što se tiče prostora, tu već imam nešto u vidu, i to ne samo da bude sve na istom nivou, već da imam plafon od 5 metara tako da bi mogao da trkače stavim na podium odakle bi imali pregled kompletne staze odjednom.

Šta ti misliš o ideji da se uzme neki gotov sistem (i koji?), a da se taj ukrasno-modelarski deo odradi u Srbiji?

--- End quote ---

Ova staza je strava  :)aplauz ali ovde je najmanje staza.. ovde design i okolis kosta 5 x vise nego sama staza.. ovo se radi samo za svoju dusu.. jednom kad postavis osnovu celog zivota doradjujes… Sve te zezalice/dekor kostaju ko "svetog petra kajgana".. po jedinici ne tako mnogo ali mnogo ih ima da bi izgledalo tako…

a evo i ko stoji iza ovoga i ko je za to dao parice AUDI Canada
http://experiencequattro.ca/
A povrh svega toga, to stoji na ulici u Toronto i ti dodjes sa svojim iPad i vozi Misko… i svasta nesto drugo ... :)aplauz :sljus

kristijanbgd:
Sta mislite o mini-z to je daleko jeftinije i manji prostor treba  mmmm

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version