AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
FPV sistem 900mHz
ak:
--- Quote from: zbabic on February 01, 2014, 04:05:58 PM ---
--- Quote from: ak on February 01, 2014, 11:39:00 AM ---
--- Quote from: zbabic on February 01, 2014, 11:30:20 AM ---APM 2.6 kao autopilot sa Minim OSD je mozda bolji izbor (http://www.goodluckbuy.com/ ).
--- End quote ---
APM 2.6 nije za pocetnike i nije jednostavan, trazi dosta paznje i vremena za podesavanje.
--- End quote ---
Ne bih se u potpunosti slozio. APM trazi nesto vremena da se shvati, ali kad uzmem u obzir sta sve nudi (za te novce), mogucnosti primene, cena, i sl, ipak mislim da je APM bolji za kupovinu.
Naravno izneo sam svoje misljenje, druga ne osporavam.
--- End quote ---
APM ne mozes jednostavno prikaciti na model, proci kroz osnovna podesavanja i poleteti. Ima pun q* opcija, razlicitih softverskih verzija i podrsku za razlicite platforme.
Ovaj OSD koji je on naveo je plug-and-play, ista varijanta je i sa Cyclops Storm OSD. Setujes/inicijalizujes gyro-e i to je to, radi.
Sa APM-om vise vremena provedes za racunarom podesavajuci ga nego sto letis. Been there, done that.
Leteti FPV (ne pricam o monitoru na koji povremeno bacis pogled) je samo po sebi dovoljno kompleksno da ti ne treba jos autopilot koji moras da podesavas do sitnih crevca.
Za pocetnika nije.
MilanTS:
Hvala na savetima, frekvenciju sam izabrao jer u mom okruzenju su prilicno pokriveni bandovi 2.4GHz i 5.7 -5.8GHz (digitalma televizija i internet, jer se u blizini aerodroma nalazi stub sa kog se to linkuje) tako da se izbor sveo na 0.9 ili 1.2GHz..
Opremu bi leteo na jedrilici i cilj mi je sto veca daljina na pristojnoj visini naravno svestan sam ogranicenja trenutno dostupne tehnologije..
Koliko sam Vas razumeo oprema i ako je od razlicitih proizvodjaca kompatibilna je jedna sa drugom..
ak:
--- Quote from: MilanTS on February 01, 2014, 06:30:05 PM ---Hvala na savetima, frekvenciju sam izabrao jer u mom okruzenju su prilicno pokriveni bandovi 2.4GHz i 5.7 -5.8GHz (digitalma televizija i internet, jer se u blizini aerodroma nalazi stub sa kog se to linkuje) tako da se izbor sveo na 0.9 ili 1.2GHz..
Opremu bi leteo na jedrilici i cilj mi je sto veca daljina na pristojnoj visini naravno svestan sam ogranicenja trenutno dostupne tehnologije..
Koliko sam Vas razumeo oprema i ako je od razlicitih proizvodjaca kompatibilna je jedna sa drugom..
--- End quote ---
Nije bas uvek kompatibilna ako mislis na video link sam, obrati paznju da se poklapaju kanali.
Savetovao bih ti da ides na 1.2-1.3GHz posto za dalji let ti sigurno nece biti dovoljna RC 2.4GHz veza vec ces ici na UHF neki od LRS-ova.
Relativno skoro je izasao DTF UHF koji bi trebalo da je solidan hardver a radi sa OpenLRS softverom pa bi to mogao da gadjas.
Za video link ti je solidan i proveren fox 800, ima ga na raznim sajtovima, ja sam ga licno uzimao odavde.
Ako predjes 200$ dobijes besplatan shipping, samo im napomeni da ne ide EMS jer ce da te odrape.
Ovaj OSD sa autopilotom radi odlicno, jednostavan je za namestanje, zauzima jako malo prostora i kabliranje ti je jednostavno. Videces kad krenes u pakovanje modela da je prostor i kabliranje najveci problem.
Trebace ti i usmerena antena, ovako nesto. Ili mozes sam da je napravis.
Ako ces ipak koristiti 2.4GHz RC za pocetak, pozeljno je da imas low pass filter.
Kameru juri PZ0420, nije skupa a solidna je.
Sa ovim sto sam ti naveo ides 10km.
MilanTS:
Da to je ono sto sam zeleo od opreme i ocekivanog dometa.
Pretrazujuci liknove primetio sam PX4 Autopilot PX4FMU + PX4IO Flight Controller Set i kameru 3DR PX4FLOW deluje mi ozbiljno pa pretpostavljam da je neko imao iskustva sa ovom opremom?
Miso227:
u svakom slucaju bi preporucio storm osd, ovdje ti je besplatna dostava!
http://www.goodluckbuy.com/cyclops-storm-v1-03-osd-ahrs-based-osd-rtl-rth-auto-return-staberlization-f-fpv-w-protective-case.html
OVO JE SAD NAJ NOVIJA VERZIJA TORNADO OSD, IMAS LOVU KUPI OVAJ!
http://www.bevrc.com/cyclops-tornado-osd-v10_p693.html
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version