RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
RADUGA 10 P10-PY
sasa:
Moj prvi motor,jos uvek ga cuvam,to jest ono sto je ostalo od njega :mhm
Sava:
Slažem se sa Dejanom da su apetiti modelara od tada porasli. U to vreme ko je napravio školski krug i vratio čitav model kući, nije bio baš svetski prvak, ali je visoko kotirao. Nisam ni pisao o ostalim "vrlinama" ovog motora. Možeš mu balansirati elisu do besvesti ima da rasturi model od vibracija, a o bacanju ulja na sve strane da i ne pričamo. Najviše ga je bacao na prednji ležaj tako da je model bio u*ran od glave do repa. Specijala mu je bila natapanje vatrenog zida. Najmanje ulja je išlo na aupuh. A dokaz da je ulje odrađivalo svoj posao bio je da je ulje bilo crno kao katran. Zvuk mu je bio očaravajući, derao se do drugog aerodroma. Sve u svemu po današnjim merilima, a živimo danas, a ne juče, motor je za muzej i priču o nekim lepim modelarskim vremenima, danas bar ima jeftinih motora koji stvaraju užitak na livadi.
Al ga ja ocrni ( imao sam dva takva motora i ovo su samo moja iskustva) :_D
bjanko:
Mislim da ovo nije original karburator od Raduge jel zna neko sa kojeg motora je karburator
Dejan Dobricki:
nije original ,onaj na prvoj slici je original
Sava:
Ako je ono što ja mislim, ima nade. Jako me podsća na Engleski Irvin, oni su imali karburatore na taj fazon i bili su kvalitetni. Možemo samo nagađati, sve će biti jasno kada se motor upali, najbolje na postolju pa se igrati sa njim.Nije loše učiti na lošijem motoru pa kada dođeš do pravog motora onda si sav sretan jer si stekao znanja koja nikada ne bi na dobrom motoru.
Sretno, 4e
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version