RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
spajanje TX za fpv
pedjartv:
ovo model tx https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__43722__Boscam_FPV_5_8GHz_600mW_32CH_A_V_Transmitting_TX_Module_TS832_RP_SMA.html?strSearch=boscam%20tx%20600
sad citam ovde na hobby kingu da moze do 16v da se kaci i da je preporucljiva baterija 3s.
matic:
Imam ovaj fpvhttp://hobbyking.com/hobbyking/store/__15295__Boscam_5_8Ghz_200mw_FPV_Wireless_AV_Tx_Rx_Set.html
Interesuje me dali može tx da stoji blizu resivera?
banbo:
Prvo i osnovno pravilo u RF tehnici je da svaki predajnik smeta prijemniku, i da zbog toga, ako postoji mogucnost, budu sto vise odvojeni. Iako su frekfencije razlicite, nijedan jeftini fpv predajnik nije dovoljno cist, tj. nema takozvanih spuriusa, a i svaki osetljivi prijemnik moze da proosciluje ukoliko se u neposrednoj blizini nalazi jak predajnik.
E sad malo konkretnije :-)
Probaj da predajnik montiras bocno na jednu od skija i antenu postavis ispod letelice, tj. ispod donje ploce da malo zastitis elektroniku od rf zracenja fpv-a, ali na dole blize zemlji. I ne bi bilo lose da bude udaljen i od prijemnika i od GPS-a ako ga imas.
Evo kako sam to ja uradio, fotka je krop, a ujutru cu slikati malo detalnjije i postaviti
[/img]
banbo:
--- Quote from: banbo on March 17, 2014, 12:02:18 AM ---Prvo i osnovno pravilo u RF tehnici je da svaki predajnik smeta prijemniku, i da zbog toga, ako postoji mogucnost, budu sto vise odvojeni. Iako su frekfencije razlicite, nijedan jeftini fpv predajnik nije dovoljno cist, tj. nema takozvanih spuriusa, a i svaki osetljivi prijemnik moze da proosciluje ukoliko se u neposrednoj blizini nalazi jak predajnik.
E sad malo konkretnije :-)
Probaj da predajnik montiras bocno na jednu od skija i antenu postavis ispod letelice, tj. ispod donje ploce da malo zastitis elektroniku od rf zracenja fpv-a, ali na dole blize zemlji. I ne bi bilo lose da bude udaljen i od prijemnika i od GPS-a ako ga imas.
Evo kako sam to ja uradio, fotka je krop, a ujutru cu slikati malo detalnjije i postaviti
[/img]
--- End quote ---
Evo i fotke kako je predajnik montiran kod mene
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version