RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE

molim predlog za gimbal

<< < (2/2)

gizmo:
A sto da se patite sa necim sto ce verovatno tesko dati dobre rezultate zbog vibracija na helikopteru kad to mogu ja da vam snimim sa mojim sokolom?  ;namig

tibeteagle:

--- Quote ---ideja je da se snima letenje tj da se snima drugi helikopter koji treba da postavi antenu na novi most a iz gazele i kamera ce biti prikopcana na monitor koji ce se nalaziti ili u gazeli ili u osmici
--- End quote ---
Znači li to da treba kamera za nadzor postavljanja nečega, a ne za snimanje? Ili oba?
Ako je tako komplikovana namena, onda ne vredi rizikovati ni sa kakvim gimbalima namenjeni za mikrokoptere. Jedino je pouzdano već isprobano rešenje i to na ovom nivou:

http://helimedia.co.za/services/equipment/

Sve ostalo manje ozbiljno može da da nekvalitetan snimak zbog vibracija i velikih turbulencija vazduha oko helikoptera. Nije slučajno da se to radi sa gimbalom u izvedbi namenjen za helikoptere. Treba misliti na jači vetar i kišu, a mikrokopter gimbali ne štite kamere od njih.

gizmo:
Pretpostavljam da se takve stvari ne rade po jakom vetru i kisi  (work)

banbo:
Mislim da je to previse komplikovano i preskupo da bi se odradilo, jednostavnije je angazovati nekog da to usluzno snimi, ili mozete da okacite Gizma na stolicu na skiji sa rucnim gimbalom  :big smile

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version