ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nadimanje LiPo baterija

<< < (4/11) > >>

pnedic:

--- Quote from: magic on April 03, 2014, 11:18:35 PM ---
I nije tacno da ESC ili radi ili ne radi, moze i da radi ali lose.

poz

--- End quote ---

Meni je ESC (pokvareni) nedavno spalio motor ! Srecom na probnom stolu.

NikolaSM:
Imam slican problem sa lipo baterijama. U pitanju su Turnigy Nano-tech 5300mah 2s 30-60c baterije. Koristim dva komada na ESC Turnigy Trackstar 120A sa Trackstar 2300KV motorom. Baterije sam dobio uz auto polovne, i u toku agresivnije voznje pod punim gasom primetio sam da posle 5-6 sekundi auto gubi pun gas. Nakon nekih 30min voznje kada sam ispraznio baterije, skinem masku sa auta i vidim da su baterije poprilicno naduvane i vruce, cak se na jednoj otvorio hard case. Kada se ohlade sve se vraca u normalu, napunim ih opet, sve u najboljem redu, hladne dok se pune, ne naduvavaju se u toku punjenja. Ubacim u auto, provozam, opet ista prica. Inace, punim ih sa onim obicnim plavim Turnigy 2-3s punjacem balanserom 12V/800mah. Da li je neko imao iskustva sa tim, sta bi moglo to da prouzrokuje i da li je bezbedno da i dalje koristim te baterije?
Unapred hvala na odgovorima. ()-()

zajko:
Po ovome bi se reklo da im je dosao kraj.. ali ako mogu da se koriste OK, samo bih ih ja punio i cuvao u zastitnoj kesi.. da ne dodje do Boooom ! pa posle bude  :sljus
oe su vec jednom nogom u  (rip..)

zajko:
Ja o mojim baterijama nikako ne vodim racuna… a trebalo bi…
ali nikada nisam imao problem ni sa jednom, mislim ozbiljan problem… Boooom ili tako nesto..
Na 2/3 mi je otisla po jedna celija, izbacio je.. a bateriju i dalje koristim, smanjenu…
Retko na cemu kad koristim bateriju da postane mlaka, ali je nikad ne punim dok se ne ladne…. nikad ih ne praznim manje od 3.5-3.6V ne zbogbaterije vec zbog letelice, prvi let probam, malo proste matematike, podesim timer na stanici i tako se vladam... :)aplauz
kad je potrosim stavim je u kutuju u kojoj cekaju punjenje, pa kad imam vremena punim sa 0.5-1C, ali ih nikad ne ostavljam same… bez prisustva…
Znaju da stoje tako napunjene, mesecima… i nista im ne fali…
Ali se trudim da koristim sa sto visim discharge xxC… i da nikad nisu na suncu, koliko toliko na hladnijem mestu, na primer na podu…
Imam i olupanih zgnjecenih od pada aviona, pogledao, proverio, nista dirao nisam i dalje rade, samo su naguzvanje.. na srecu…
Od ne znam koliko, a ne znam ni kako, samo mi se jedna podgojila posle nekog vremena i zavrsila u Trash… odneo kod mene u Battery Shop, kao da ima dam za reciklazu.. kaze sta cu ti ja .. nosi se i ti i on a…. mislm Batt.  ;namig

miša2002:
Ako možeš i naravno, ako hoćeš, navedi malo više podataka o ovome:  mmmm

--- Quote from: zajko on April 05, 2014, 10:28:11 PM ---................
Od ne znam koliko, a ne znam ni kako, samo mi se jedna podgojila posle nekog vremena i zavrsila u Trash…
................

--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version