ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nadimanje LiPo baterija

<< < (5/11) > >>

NikolaSM:

--- Quote from: zajko on April 05, 2014, 10:16:08 PM ---Po ovome bi se reklo da im je dosao kraj.. ali ako mogu da se koriste OK, samo bih ih ja punio i cuvao u zastitnoj kesi.. da ne dodje do Boooom ! pa posle bude  :sljus
oe su vec jednom nogom u  (rip..)

--- End quote ---

Zajko bio si u pravu. Danas sam provozao auto i odmah na pocetku je drasticno gubio gas, nastavio sam da ga forsiram jos jedno 10 minuta i to me je za malo kostalo auta. Ispostavilo se da je problem bio u onoj bateriji kojoj se otvorio hard case juce. Ona je pocela da se dimi, srecom uspeo sam da je iscupam pre nego sto se zapalila. Prednji deo hard case-a oko konektora se istopio i cela se raspala. Kada se situacija smirila, prespojim ja onu preostalu samu na esc i vozio dok se nije skroz ispraznila, jedva da se zagrejala, tako da je sa njom sve ok. Pretpostavljam da se ona grejala i naduvavala zbog ove druge baterije, da li je to moguce? ???

magic:

--- Quote from: NikolaSM on April 06, 2014, 05:27:20 PM --- i vozio dok se nije skroz ispraznila, jedva da se zagrejala, tako da je sa njom sve ok

--- End quote ---

Ako baterije praznis do kraja mnogo je veca vrovatnoca da se ostete i naduvaju. Ja vozim na vreme a ne na to da mi ESC iskljuci bateriju.

Koliko razumem auto si vozio prvo na 4S pa onda na 2S. Kada se vozi na 2S vuce mnogo manje struje, zato se i nije zagrejala.

poz

NikolaSM:

--- Quote from: magic on April 06, 2014, 07:07:40 PM ---
--- Quote from: NikolaSM on April 06, 2014, 05:27:20 PM --- i vozio dok se nije skroz ispraznila, jedva da se zagrejala, tako da je sa njom sve ok

--- End quote ---

Ako baterije praznis do kraja mnogo je veca vrovatnoca da se ostete i naduvaju. Ja vozim na vreme a ne na to da mi ESC iskljuci bateriju.

Koliko razumem auto si vozio prvo na 4S pa onda na 2S. Kada se vozi na 2S vuce mnogo manje struje, zato se i nije zagrejala.

poz

--- End quote ---

To za praznjenje znam, ali do sada sam sve autice vozio dok ESC ne upali zastitu od prekomernog praznjenja i nikad nisam imao problema. Kako da izracunam optimalno vreme voznje?

miša2002:
Za vožnju na vreme ti treba "osećaj" ili ti, podosta iskustva.
Ako hoćeš da voziš na taj način, tj na vreme, najjednostavnije ti je da itmeriš vreme do isključenja ESC-a, bar jedno pet vožnji u režimu koji inače voziš. Najmanje tj najkraće izmereno vreme skrati za, recimo, jedan minut i to ti je to!

dusan.milenkovic:
Zanima me kako se vozi auto na vreme, osim ako vozis samo pravo sve vreme pod konstantnim gasom..... Kocenje menja potrosnju, naglo ubrzanje menja potrosnju, uzbrdice i tezi teren.... Cak i da svaki put vozis identicnu stazu nema sanse da svaki krug odvozas identicno, cak ni ako se vozi ko na pijacu....
Baterije imaju vek trajanja, i sasvim je normalno da dodju do kraja istog.... Uvek imam vise baterija nego sto mi realno treba jer kad neka crkne samo je bacim i narucim novu.... Kome je zao baterija.... neka kupi burago i drzi ga na polici...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version