ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Nadimanje LiPo baterija

<< < (10/11) > >>

Saka:

--- Quote from: miša2002 on November 15, 2014, 02:47:35 AM ---Razlika vrednosti je, takoreći, zanemarljiva. Slažem se da prihvatiš vrednosti na punjaču, kao tačne.
Nastavi da ih puniš istom metodom i verujem da ćeš ih još mnogo puta puniti bez problema...

--- End quote ---
Hvala na odgovoru i samo jos jedno pitanje nisam nasao na punjacu nigde opciju sa koliko c puni, pretpostavljam da nije vise od 1 jer i charger i balance modu puni po 60-90 min

dusan.milenkovic:
To podesavas sa amperazom kojom punis. 1c je jedan kapacitet baterije. Ako je baterija 5000mAh onda je punis sa 5000mA i to je 1c

Saka:

--- Quote from: dusan.milenkovic on November 15, 2014, 09:15:28 AM ---To podesavas sa amperazom kojom punis. 1c je jedan kapacitet baterije. Ako je baterija 5000mAh onda je punis sa 5000mA i to je 1c

--- End quote ---
Tako sam i mislio, hvala puno na odgovoru :-)
I jos jedno pitanje da li bih mogao paralelno da punim bateriju 4s 25-50 c 5000 mah i bateriju 4s 4500 mah 50-100c

miša2002:
Generalno gledano, možeš (?), ali ne sa tim punjačem. Da ne objašnjavam zašto i zbog čega...
U svakom slučaju, ako voliš svoje baterije, puni svaku posebno, bez obzira da li su nazivno iste ili ne.
Na Lixx baterijama imaš, uglavnom četiri oznake: S, P, C i još jedno C.
S-označava broj ćelija vezanih na red - zavisno koji ti je napon potreban
P-označava broj ćelija paralelno vezanih po svakoj ćeliji posebno - gledaj da uvek bude 1P
prvo slovo C je kolikom strujom možeš opteretiti bateriju, a ono / je max opterećenje koje može da podnese, ali samo par sekundi
drugo slovo C je max dozvoljena struja, kojom mogu da se  pune

NAZNAČENE VREDNOSTI ZA OBA "C" SU U VIDU MOGUĆNOSTI, ALI IH NIKAKO NE TREBA SHVATITI KAO PREPORUKU ZA PREPORUČENO KORIŠĆENJE !  ") UH, BAŠ GA SLOŽI  mmmm

Saka:
Hvala mišo sad mi je dosta stvari jasnije ,iskreno totalni sam laik za to .
Npr ovo bi sljakalo samo kad bi baterije bile identicne
https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14856__Hobbyking_Parallel_charging_Board_for_6_packs_2_6S_XT_60_.html
Naručih jos jednu ovu vortex samo sa vecim propustom struje ,ajde taman i tu da te malo mucim,ako baterija daje vise struje a quad vuce bas malo struje da li je to problem i dal da uvek gledam da mi taj C bude veci na bateriji ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version