RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
miodrag Sehovic - Beograd
leonardofibonacci:
Ne znam, skoro sam saznao za ovaj model. Zato sam i pitao da li je neko imao iskustva s njim. Raspitaj se po internetu, sigurno ima ljudi, koji imaju iskustva s nj.
MEPHISTO:
--- Quote from: shelle on January 06, 2009, 10:01:51 PM ---Ljudi hvala vam puno,
ja sam pomislio ako jedrilica nije od onog jakog stiropora, da je to prednost. A u stvari...stvari su drugacije.
Meni je za cilj da se kupi nesto za pocetak jednostavno, ali bih voleo samo jednu stvar da bude po mome: pretpostavljam da na duzina leta utice vrsta baterije i motora. Ali za nijansu mislim da je vaznija baterija, pa bih zato cak i dao malo vise para za tu neku bateriju koja moze da izdrzi duze. Helikoptercici su sjajna stvar, ali nijma baterija drzi manje-vise oko 6 minuta. ...
--- End quote ---
Добро дошао на наш (Ñада и твој) форум!
Дужина летења је Ñамо један, релативно мање значајан фактор при доношењу одлуке о одговарајућој летилици и Ñет-апу. Ðе можеш да одлучујеш између авиона и хеликоптера Ñамо на оÑнову дужине лета. Такође дужина лета не завиÑи Ñамо од пара којима би платио батерију већ и од много других Ñтвари. Ðвион у који Ñтавиш преÑкупу батерију може уопште да не полети због превелике тежине те Ñкупе батерије....
Много је још фактора који утичу на одлуку, ја имам утиÑак да ово није лош избор за почетак http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7371&Product_Name=GeeBee_EPP_3D_Air_Plane_Model_(Unbreakable) . Ðвион је јефтин, веома издржљив, лак за Ñклапање и пружа лепу могућноÑÑ‚ за овладавање RC командама јер при малим брзинама пружа оÑећај како овладати RC управљањем (наравно, под уÑловом да једрилице ниÑу ултимативна одлука...). У Ñлучају грешке оштећења Ñу много мања него на неким другим моделима...уÑкоро Ñледи детаљнији Ð¾Ð¿Ð¸Ñ Ð³Ñ€Ð°Ð´ÑšÐµ овог авиона коју управо завршавам... :superman:
marko:
Cao Miodraze i dobrodosao.
Kao malo stariji (da ne kazem iskusniji) modelar imam drugaciji predlog za prvi avion.
Trebao bi da bude visokokrilac, raspona oko 1.5 m i upravljiv po svim osama (gas, visina, pravac i nagib).
To je otprilike avion koji bi trebao da bude sa GLO motorom od 6,5 ccm.
Moze da bude i elektro varijanta, ali ces u staru morati da das vise para, zbog najmanje dva seta baterija i punjaca.
Pogledaj nahttp://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXEXK2**&P=0
to je avion Hobbico NEXTSTAR , sa O.S.max motor i Futabinom elektronikom.Cak dobijes i simulator i kablove da stanicu koju dobijes u kompletu prikljucis na komp.
Kazu po forumima da je to do sada najbolja pocetnicka varijanta ikada napravljena.
Cena je mozda malo visoka, ali dobijas najbolje komponente (o.s. max i futaba) koje mozes koristiti i kasnije.
Jeftinije slicne varijente su:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXEKF3**&P=0
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXEKF4**&P=0
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXCXF4**&P=0
n3mke:
Dobrodosao na forum.
Ono sto ti nikako ne predlazem je avion bez elerona. Znaci kada kupujes gledaj koliko kanala ima.
Easy Star je super model, bez elerona ali se oni veoma lako mogu ugraditi i proverenog je proizvodjaca. Sto se tice ovih malih, kao sto je Mephisto predlozio, to su cistokrvni indoor 3d modeli, i zahtevaju bar neko prethodno iskustvo.
Takodje, nikako nemoj sam bez vezbe u simulatoru, jer tako nista neces uraditi. Ja sam, kao i leonardo za prvi model izabrao kyosho spree, i pored mnogo saveta da ne kupim njega. Ispalo je da je on super pocetnicka varijanta i odlican model. Onaj model sa uh je isto dobar, a i cena je stvarno smesna.
Gledaj da prvi model bude jeftiniji, jer lomices ga u svakom slucaju. Rece neko od starijih modelara da mora prvi model da se izlomi, i bio je u pravu, bez obzira da li je to prvi, peti, pedeseti let. Ovi stiroporci su i lako popravljivi pa im je to plus.
Dalje mislim da je sve na tebi, odluci sta ti vise odgovara i sta ti se uklapa u budzet.
pozdrav
shelle:
Prijatelji,
ne mogu da vam opisem koliko sam srecan sto ima ovoliko odgovora na moj post! U ovih 10-ak postova sam vec poceo malo drugacije da razmisljam o pristupu kupovine prvog modela. Da sam sam otisao u prodavnicu verovatno bih kupio nesto sto nije odgovarajuce za pocetak i slupao ga dok si rek'o keks!
Kad smo vec kod kupovine: imao sam cast da razgovaram sa gospodinom Mircetom iz NS (ako se ne varam) koji mi je inace i preporucio ovaj forum - alal mu vera! Mene sto je najvise interesovalo je GDE mogu da se kupe modeli uopste. Objasnio mi je da se takve stvari (uglavnom) nabavljaju iz Madjarske. Negde u malom mozgu imam osecaj da mozda vec u nasoj zemlji postoji neko ko hoce da proda svoj pocetnicki model. Ja cu sada malo da procesljam oglase na forumu, a vas ako ne mrzi, mozete da me obavestite o nekome koga poznajete a koji bi prodao svoj model. Svako od vas mi je davao relativno isti savet: da ne bude veliki model, da ima kvalitetnu komandu (koja moze da se koristi kasnije za neke ozbiljnije modele) i da bude malo jaca baterija nego standardna ali opet ne prevelika zbog disbalansa samog modela. Uh vec sam poceo da se izrazavam polu-profesionalno - ala prija :-) :-).
Kao i ranije, ako Vam vreme dozvoli, ja sam tu
Srecan Bozic
Shelle
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version