RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA

Koji Quad copter ili multikopter kupiti ili praviti ???

<< < (5/8) > >>

danko:
Fat Shark je prevaziđena a papreno skupa tehnologija... Oculus Rift je u ovom momentu vrh u tom polju...

Ja sam preorderovao Oculus Rift 2 za 350 dolara i shipping je očekivan u Julu ove godine.

Tehničke specifikacije su... bezobrazne :)
Resolution: 1920×1080 (960×1080 per eye)
Horizontal FOV: > 90°
Diagonal FOV: > 110°
Head Tracking   1000 Hz absolute 3DOF orientation (gyr/acc/mag)

ak:

--- Quote from: danko on May 12, 2014, 09:22:17 PM ---Fat Shark je prevaziđena a papreno skupa tehnologija... Oculus Rift je u ovom momentu vrh u tom polju...

Ja sam preorderovao Oculus Rift 2 za 350 dolara i shipping je očekivan u Julu ove godine.

Tehničke specifikacije su... bezobrazne :)
Resolution: 1920×1080 (960×1080 per eye)
Horizontal FOV: > 90°
Diagonal FOV: > 110°
Head Tracking   1000 Hz absolute 3DOF orientation (gyr/acc/mag)

--- End quote ---
Odlicna stvarcica ali bojim se da nije za ovaj nas hobi.
Mozda za koju godinu kad budu production ready, a sudeci po prethodnoj brzini razvoja i za godinu je ocekivati optimisticno.
Doduse kupio ih je facebook pa mozda i ubrzaju razvoj.
Radi se o pre-order-u za development kit tj. porucivanje produkta koji jos nije ni gotov cak ni za testiranje.
Primarna namena mu je gaming, nema analogni ulaz i tezak je skoro pola kilograma.

Za sada je na zalost fatshark jedini valjan izbor i to nerazumno preskup, ali tako je.
Prethodno sam se opekao sa cvikerima koje nisu namenje spoljnoj upotrebi (headplay) i realno prakticnost fatshark-a na livadi je nepravazidjena.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IoXSfpkUEm0

Saka:
Zato sam se i registrovao na forum da vidim misljenja ljudi o tome sta zelim da sastavim jer kao sto rekoh sta meni znaci kad neko ko je nesto narucio iz Nemacke napise da je neki motor najbolji koji je imao do sad  :-\ (svako svoga konja hvali ) ,ovako lepo ljudi koji su ovde dosta tih proizvoda su koristili ili su hteli da koriste .
Zanima me jos ,trajanje leta zavisi od baterije ,od motora ,od tezine rama ,ali sta utice na duzinu koju heli moze da dostigne ?
I kakvu baterije treba da gledam heli koji bi mi leteo 10 min ,naravno kupio bi par komada da ne idem kuci svaki 10 min :D

danko:
ak, probao sam prvu verziju Oculus Rift-a i doživljaj je neverovatan... Ova dvojka može biti samo još bolja (veća rezolucija, manji lag itd.).

Što se tiče težine, jeste da je 3 puta teži od fatsharka, ali isto tako ima i drugačiji sistem kačenja, i ako su ga predvideli za višesatni gaming, cenim da ćemo mi nekako izdržati tih par desetina minuta FPV-ujući sa tim čudom na glavi :)

vlada.bgw:
Tek sad nista ne znam ...  :sljus 

Ajde da kazemo go pro hero 3 kamera da bude osnova ...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version