RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Koji Quad copter ili multikopter kupiti ili praviti ???
Saka:
U suštini dosta sam sklopio na papiru sta cu da sastavim ali mi jos ostaje taj fpv koji me muči u svakom pogledu ,
prvo sto je skup a drugo sto ne bih nesto da uzmem pa da menjam za 2 meseca ,od cega zavisi da signal bude dobar i na 500 m kad je heli udaljen ?
I da li je neko pazario nesto ovakvo i da li iko ima iskustva sa slicnim ?
http://www.amazon.com/Mudder-Video-Glasses-inch-adjustment/dp/B00GHK10A6/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1400859605&sr=8-12&keywords=fpv+goggles
Ivan Milenkovic:
Mozda bi bilo najbolje da prvo sklopis prvo ram, elektroniku, power train, gimbal, risiver, GPS, i sve ostalo, i vidis kako radi, pa onda razmisljas o FPV. Ima tu dosta posla, radices to do kraja leta.
Saka:
--- Quote from: Ivan Milenkovic on May 25, 2014, 10:25:11 AM ---Mozda bi bilo najbolje da prvo sklopis prvo ram, elektroniku, power train, gimbal, risiver, GPS, i sve ostalo, i vidis kako radi, pa onda razmisljas o FPV. Ima tu dosta posla, radices to do kraja leta.
--- End quote ---
To si totalno u pravu ,fali mi para za FatShark pa sam hteo neku jeftiniju varijantu iz razloga zato što mi prijatelj ide u Kinu u junu ili julu u Kinu pa sam hteo da narucim na njegovu adresu kad bude tamo , pa da mi on donese sve delove jer cu tako ustedeti na transportu ,carina (ako je skupo nesto ) ,pdv .
Ivan Milenkovic:
kapiram, pa onda ako vec uzimas, da uzmes it to.. ali neces ustedeti na carini i porezu previse, jer postoji velika verovatnoca da ti za fpv uopste ne naplate carinu. ta oprema je lagana i staje u mali paket koji ce lako biti previdet od strane nasih carinika, pogotovu sto kinezi deklarisu sve na po 10-15 dolara. evo meni je skoro stigao tarot gimbal, nisu ga ni otvorili, i naravno bez carine, pisalo je "metal rc parts". doduse, za punjac koji je kostao troduplo manje su me "odrali" sa skoro 700 dinara, samo zato sto je bio veci i tezi paket.
Saka:
Ovo bi za sad bio početak spisak komponenti (kako bude parica tako ce se nadogradjivati ) ,naravno molio bih sve iskusne članove da kazu svoje mišljenje jer mi se naručivanje jako bliži pa bih naravno poslušao nekog ako grešim ili ako mogu da za 10 $ razlike da kupim 4 bolja motora :
Ram : Dji Flame Wheel F450
Kontrolor :APM 2.6 ArduPilot Mega Flight Controller Board ili DJI Naza-M Lite Multi-Rotor Flight Controller
Motori :Turnigy Multistar 2213-980Kv 14Pole Multi-Rotor Outrunner
ESCs: Turnigy Multistar 20 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
Daljinac : za početak Turnigy 9X ( domet mu je preko 1 km a meni za početak treba 200 m :D )
Baterija :Turnigy nano-tech 2200mah 3S 45~90C Lipo Pack
Propeleri : Ovo pojma nemam koji bi mi odgovarali ,kupio bi neke jeftine za ali dobre za početak pa bi kasnije prešao na karbon varijantu ,ali nemam pojma razmeru i to ,racunao sam nesto i ove sam kao odabrao 10x5E Carbon Fiber Propellers ,ali to je ono bzv kao gledao sam koliko su dobro ocenjeni.
Bec : HobbyKing Micro UBEC 3A / 5v
Ili ova varijanta
1 x F450 frame kit
4 x DJI 2212 920KV Brushless motor
4 x DYS Simonk 30A Speed Controller i sve ostalo iznad sto fali
Breakout cable ,Mounting foam,Battery alarm ,Battery strap ,Receiver leads ( ovo sve zajedno smesno košta ali potrebno je kako sam razumeo tako da i to se podrazumeva )
Da opet napomenem početnik sam i znam da koliko god hteo da ovo izadje jeftino a da stvarno imalo valja neće da može ,znam da mogu da kupim sastavljen ali ipak nešto napraviti sam pa makar i zalemiti delove i samo spojiti je neuporedivo bolje :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version