RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Koji Quad copter ili multikopter kupiti ili praviti ???
banbo:
E neka si mu rekao :big smile Slazem se sa tobom u potpunosti. ()-()
ak:
--- Quote from: Saka on May 06, 2014, 06:51:03 PM ---Odlican predlog a ne skup ,znaci oko 150 e bi me izasao quad sa kojim bi mogao da letim ,a koliko sam gledao ona mala govanca prodaju za 80 e ,a ipak je ovo 9 CH daljinac .
A sad me zanima na taj kontroler kacim ostalo(FPV nadogradnja ) ,on sluzi za stabilnost ,za povezivanje sa daljincem vidim da je kompatibilan jako ?
Kazem u tom svetu sam neiskusan ,lakse mi je kad neko od vas ko je vec stavio neki ili koristio neki od proizvoda kaze da je dobar ,nego kad procitam post da je nesto dobro ili lose .
--- End quote ---
Kontroler ti sluzi za stabilizaciju i upravljanje multikoptera i nema veze sa FPV-om.
Evo ti jedna varijanta sheme kvada na kojoj je kontroler "ardupilot board".
Za pocetnu konfiguraciju izbaci gimbal i gps, za close range FPV ti ne trebaju.
Jedan od boljih budzet kontrolera za taj tip letenja (mini quad fpv) je naze32 ili openpilot cc3d.
Ako te zanima "leteci luster" tip letenja, leti sam, stoji u mestu, dosadan, pa ga preprodas za mesec dana, onda ti je definitivno izbor neki od DJI kompleta sa nazom.
--- Quote from: cakra on May 06, 2014, 08:57:20 PM ---Stanica imas koliko hoces...sad svi beze od 9x i 9xr stanica (prelazi se na TARANIS jelte 8)...)..._ koje su savim dobre-ma odlicne za svakakvu primenu...
--- End quote ---
Covek rece budzet 200eur za komplet.
Razlika u ceni Turnigy 9x i Taranis-a je znatna tako da nije bas poredbeno. Turnigy 9x sa modulom i prijemnikom je "list price" 59$ dok je Taranis bez prijemnika 172$, skoro tri puta je skuplji.
A Taranis da je odlican, stvarno jeste. Upravo testiram ovaj novi high precision vario i radi odlicno.
Ako vec poredimo babe i zabe, bolji je MC-32 PRO HOTT, 999.90eur.
Ja sam razumeo da ga zanima ne snimanje svadbi vec letenje, i to FPV, a mini quad-ovi su sad bas popularni upravo za takav tip letenja. Izdrzljivi a delovi jeftini.
cakra:
--- Quote from: cakra on May 06, 2014, 08:57:20 PM ---Stanica imas koliko hoces...sad svi beze od 9x i 9xr stanica (prelazi se na TARANIS jelte 8)...)..._ koje su savim dobre-ma odlicne za svakakvu primenu...
--- End quote ---
Ak, ako ti je ovo poredbena recenica izmedju taranisa i 9x/9xr...onda nista ;)...
Ne bi da ulazim u diskusiju :)-a vec sam u njoj do guse :) hehehe...ali mikro quad , makro quad-svejedno...sve te letilice vec na nekih 100m udaljenosti su -micro :hehe
(res) (pijanoo) (<--)
ak:
--- Quote from: cakra on May 07, 2014, 10:22:48 PM ---
--- End quote ---
Ak, ako ti je ovo poredbena recenica izmedju taranisa i 9x/9xr...onda nista ;)...
Ne bi da ulazim u diskusiju :)-a vec sam u njoj do guse :) hehehe...ali mikro quad , makro quad-svejedno...sve te letilice vec na nekih 100m udaljenosti su -micro :hehe
(res) (pijanoo) (<--)
--- End quote ---
Sta da ti kazem, zbunile me tackice mmmm ;namig
vlada.bgw:
--- Quote from: ak on May 07, 2014, 09:02:02 PM ---
Ja sam razumeo da ga zanima ne snimanje svadbi vec letenje, i to FPV, a mini quad-ovi su sad bas popularni upravo za takav tip letenja. Izdrzljivi a delovi jeftini.
--- End quote ---
Evo meni treba za snimanje svadbi ... :)
Ajte stari vukovi , ja sam malo ispao iz ovog hobija , tj malo ga zapustio , pomagajte sta da kupim -nabavljam ?
Go pro bi bila pocetna varijanta , ili odmah nesto teze , tipa canon 650D sa 50mm 1.4 ili 40 mm ... Treba mi nesto ozbiljnije sa svim mogucim zastitama , ukljucujuci i gromobran :)aplauz
S'obzirom da sam ispao iz stosa totalno , malo sam citao ovde o ovim kineskim igrackama , ipak bi nesto vece i ozbiljnije .
Dajte neke predloge (pijemo)
Veliki pozdrav za sve nove i stare forumase !
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version