ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pomoc mi treba u vezi punjenja GENS baterija
rajker:
Uzeo baterije Gens 300 mAh 2S.Baterije nameravam da koristim u DLG Marabu.Sa UBEC -a imam izlaz JST a na ovim baterijama imam neke prikljucke koje nisu standardne 2S velicine nego manje.Problem je u tome da sa turnigy accucell punjacem ne idem ninasta,jer 2S na ovim prikljuccima manje negoli na punjacu.Navodno ove baterije treba puniti preko balanser porta.Ni to nikad nisam radio jos,pa i neznam dali to uopste funkcionise.Na bateriji kod crvene zice naznaceno kao Charge port.Merio sam instrumentom i na dve spoljne zice pokazuje 7,4 V. Ako nema nikakvo resenje za punjenje iili neki reducir kabel,jel bi bilo resenje da umesto ove bele prikljucke izvodim samo spoljnje zice sa 7,4 V i stavim JST prikljucak,pa da ga punim bez balansera.Unapred hvala na odgovorima !
magic:
Imam istu tu bateriju za DLG i punim je standardno preko JST i balansera. Koji ti je problem sa balans portom u punjacu?
poz
rajker:
--- Quote from: magic on May 09, 2014, 06:12:47 PM ---Imam istu tu bateriju za DLG i punim je standardno preko JST i balansera. Koji ti je problem sa balans portom u punjacu?
poz
--- End quote ---
ja nemam JST izlaz na ovoj bateriji samo balanser.A balanser ne stima u accucell punjac jer je ovaj manji dzek.Sad sam probao da prelemim na standardni 2S znaci veci dzek,ali preko balansera se ne puni baterija.Jedino mogu ga puniti sad tako da uzmem dve spoljnje zice i punim ga bez balansa ,znaci samo CHARGE
rajker:
Imam jedan ovakav punjac,,,,za 2S i 3S,,,,,s kojim bi mogao puniti od 800mA,ali i onda trebam da promenim prikljucke na krajevima baterije na vece.s(tandardne 2S). Joj ali mi ovaj punjac deluje tako nepouzdan. mmmm
Ako uzmem produzni kabel za 2S pa ga rasecem na pola.Jednu stranu zalemim za bateriju,pa ga mogu puniti sa ovim punjacem.Na drugu stranu produznog nalemim JST prikljucak,pa kad se napuni baterija samo sklopim muski -zenski 2S produzetak i eto meni pravog kabla za spajanje UBEC-a sa baterijom (yay)
magic:
Ako nemas JST onda je najpametnije da ga dodas. Otvoris foliju i povezes JST na + i - a mozes da dodas i normalni balans kablic.
Ti punjaci koji pune samo preko balans kablica nemaju CV fazu a i jako su nepouzdani.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version