ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Pomoc mi treba u vezi punjenja GENS baterija
miša2002:
TO NIKAKO NIJE NAJPAMETNIJE! :sljus
Nemaš nikakve potrebe da sećeš foliju od baterije i praviš nepouzdanu bateriju...
Acucel puni u balansnom modu i za to ti nije potreban JST. Ako hoćeš i JST da staviš, njega samo nalemi na one dve žice (leva crna ti je minus, srednja crna ti je srednji izvod tj spoj između dve ćelije, a crvena je plus).
Žice su dovoljnog prečnika jer ti je kapacitet 300mAh...
Ako ti džek ne odgovara tj manji je, kako ti kažeš, samo ga zameni odgovarajućim, ali pazi na raspored žica tj pinova...
:big smile
--- Quote from: magic on May 09, 2014, 08:44:02 PM ---Ako nemas JST onda je najpametnije da ga dodas. Otvoris foliju i povezes JST na + i - a mozes da dodas i normalni balans kablic.
Ti punjaci koji pune samo preko balans kablica nemaju CV fazu a i jako su nepouzdani.
poz
--- End quote ---
CV faza... mmmm
rajker:
--- Quote from: miša2002 on May 10, 2014, 04:54:41 AM ---TO NIKAKO NIJE NAJPAMETNIJE! :sljus
Nemaš nikakve potrebe da sećeš foliju od baterije i praviš nepouzdanu bateriju...
Acucel puni u balansnom modu i za to ti nije potreban JST. Ako hoćeš i JST da staviš, njega samo nalemi na one dve žice (leva crna ti je minus, srednja crna ti je srednji izvod tj spoj između dve ćelije, a crvena je plus).
Žice su dovoljnog prečnika jer ti je kapacitet 300mAh...
Ako ti džek ne odgovara tj manji je, kako ti kažeš, samo ga zameni odgovarajućim, ali pazi na raspored žica tj pinova...
:big smile
--- Quote from: magic on May 09, 2014, 08:44:02 PM ---Ako nemas JST onda je najpametnije da ga dodas. Otvoris foliju i povezes JST na + i - a mozes da dodas i normalni balans kablic.
Ti punjaci koji pune samo preko balans kablica nemaju CV fazu a i jako su nepouzdani.
poz
--- End quote ---
CV faza... mmmm
--- End quote ---
Pa ja stavio vece konektore na bateriju i gurnuo u 2 S balsnser.Mogu reci da se nista ne desaba ako podesim na balanser punjenje jer mi odma ispise da ne moze puniti,tojest Ospise connection brake
Zice sam ostavio po rasporedu kako su i na originalnom prikljucku bile.Izgleda da kod mene ne funkcionise tako
magic:
Ma Misa je "ekspert" kao i uvek. Ne znam kako to baterija postaje nesigurna ako se na nju doda kabl, onda su znaci sve baterije nestabilne ...
CV faza? Ko zna - zna, ko ne zna - ne zna.
poz
rajker:
Ljudi forumasi,hvala na idejama.Resio sam sa produznim kablom sve.Utaknem produzni 2S na balaser i izvukao sam i + - izvod za punjac sa tih produznih kablova,tako da ga mogu lepo puniti. Nije bas estecki najlepse resenje ali funkcionise.Bilo bi bolje da su namestili fabricki da ima i izvode posebne za + - ,,,ali sta je tu je ;namig
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version