RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Talon hexacopter

<< < (3/12) > >>

Romeo:
Najmanji problem dodati tereta  :big smile
Culi smo se za nazu pa bih uzeo onu od tebe to cemo preko poruka resiti  :)
A smislicemo nesto i za ojacavanje nosaca motora hvala na savetu  ()-()

r-xx:

Mi jedini imamo talone, evo ti cake, ovo pucanje nosaca motora je karakteristichno samo za talon taj koji ti imas, vec kod alu verzija talona toga nema vec dolazi do normalnog savijanja nosacha, koji posle mozhe da se iskuca i ispravi. Evo slike kao dokaz:

Ovo se deshava kod carbon hexe iz chista mira, motori balansirani, elise balansirane do savrshenstva, aluminijum je neki china shpijaltar, al nema veze, ja ga reshio ovakoc:

Duplirao sam nosache motora i malo ga otezhao, al bolje da je to meni malo sigurnije, jer ipak su ovo jeftini bofl china ramovi, al recimo kod ovog alu rama se to ne deshava vec dolazi do krivljenja:

Evo vide se tragovi chekitja kako sam iskucavao ove nosache... I josh da ne ispadne kako lazhem, evo karbonska tela od gomile talona koje imam..

Vrlo je kvalitetan karbon i jos se svashta dobije za sitne pare...           (pijemo)

Romeo:
Moracu i ja onda tako.
Jesi uzimao ovaj komplet:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__23012__Turnigy_Talon_V2_Motor_Mount_Landing_Gear_Set.html ?

banbo:
Ajd da se malo i ja umesam, mada nemam ovakvu letelicu,, ali iman nekog iskustva sa aluminijumom  :big smile Koliko vidim ti nosaci su odlivane a ne masinirani iz komada, sto je velika razlika. Aluminijum koji je odliven je prilicno krt i lako puca pri naprezanju, sto se moze videti iz ovih slika iz predhotnog posta. Da je nosac odradjen CNC-om od izvucenog aluminijuma bio bi dosta zilaviji i mogao bi da iztrpi to opterecenje. Ja bih preporucio ovakvo resenje

r-xx:

Naj povoljnija varijanta je kad jedan nas drug i drushtvo naruchuju iz hk evropa, pa se na to doda 10%, al nema postarina + nema carine + nema pdv, pa ceo talon izadje ultra jeftino, sve u paketu, samo nosac motora je preko 10$ puta 6 = 60+$ dodash josh 20$ dobijesh ceo talon sa karbonima.. Otkud znam, kako ko voli, ja licno volim da imam svega u izobilju, a imam i bolje reshenje za ovo, samo sto ja imam te delove, al za sad ovo reshenje je ok..

Inace Banbo je u pravu + ne samo da su odlivci, nego je i kvalitet aluminijuma bitan, ovo je sve shlj klasa, al za te pare sta da se i ocekuje... (hladno valjani aluminijum sa 3d cnc obradom, malo tezhe...)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version