RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Nenad Miklusev

<< < (2/8) > >>

Nenad Miklusev:

--- Quote from: SaleR on January 12, 2009, 09:28:32 PM ---Huh ja sam se umorio samo citajuci, mogu da zamislim kako je tebi bilo!

Svaka cast Neso!

Sale

--- End quote ---

Nije bilo lako, ali izdrzalo se. I jos ce.
Sad nemoj da se pitas sto me ponekad mrzi da dodjem na Cenej, zasitio se letenja.
I sto ne napisem nesto vise, dosta je od mene i ovo.

Deljanje me jos drzi, sledeci je taj famozni Dendi (Dandy) u elektro verziji, jubilarac, radim na crtezima za njega.
Originalni plan mi je nabavio Rale, stari se davno zagubio u selidbama.
I sad, u Corelu spremam novi, olaksani i modifikovani, konturno isti, konstruktivno laksi.

petar:
Taman sam hteo da kazem kako ti je ta prva jedrilica nekako najlepsa, ali stigao mi ogovor i pre nego sto sam se odlucio to da napisem.

Nego, ako smem da primetim par stvari.

U zadnje vreme vidim da imas sve elektro modele (mora da ta struja nis' nevalja pa zato...).
Zatim vidim da su to modeli koje sam pravis i pride su jednostavne konstrukcije i nista jako brzo..., rekao bi da su to pravi modeli za uzivanje, bez prevelike ukocenosti mogu da se lete, a ne da gledas koga ces da ubijes njima ili gde ces da otreses model (recimo tezak 5 kila....).

Znaci cisto uzivanje.

saxpg:
Svaka cast, imate cime da se pohvalite.

Nenad Miklusev:

--- Quote from: petar on January 12, 2009, 09:57:51 PM ---Taman sam hteo da kazem kako ti je ta prva jedrilica nekako najlepsa, ali stigao mi ogovor i pre nego sto sam se odlucio to da napisem.

Nego, ako smem da primetim par stvari.

U zadnje vreme vidim da imas sve elektro modele (mora da ta struja nis' nevalja pa zato...).
Zatim vidim da su to modeli koje sam pravis i pride su jednostavne konstrukcije i nista jako brzo..., rekao bi da su to pravi modeli za uzivanje, bez prevelike ukocenosti mogu da se lete, a ne da gledas koga ces da ubijes njima ili gde ces da otreses model (recimo tezak 5 kila....).

Znaci cisto uzivanje.

--- End quote ---

Znaci, samo cisto uzivanje.

Ako pogledas listu, vidis da je bilo svega, malih i velikih motornjaka, malih i velikih jedrilica, cak i jedan helikopter ( tu sam se opametio, nije to za mene, 5 sati servisiranja za jedan sat letenja, previse za mene, par skokova, jedan Tail Boom rotor hit i ode elisa u chackalice, ajd naruci novu 1989., ako mozes. A Gyro je bio velik k'o Rubikova kocka, Robbe, sa napajanjem na 4,8V, mehanicki).

Onda sam prelomio, samo struja, rasprodao sve do poslednje svecice i  kupio elektro opremu. Izmerio gepek od Astre, pravim tolike modele da mogu da stanu u gepek.
Lazy Bee vozam 9 meseci u gepeku, ni ne nosim ga u stan, samo ponesem start box da napunim akumulatore.

Nemam previse vremena i kad odem na aerodrom, to moram da upotrebim 100%, za letenje, ne za sastavljanje, podesavanje i ostale procedure.
3-4 leta od 15-20 minuta su dovoljna za jedno letacko popodne, jer iako su modeli , kako kazes, spori, moj stil letenja je zahtevan, low&slow aerobatics, u krugu od 50-100 metara, nema peglanja vazduha i zujanja u prazno, to ume da umori mentalno i posle 4-5 letova nisi vise bezbedan ni za model, ni za okolinu.
Nekad za promenu letim samo touch&go, do besvesti, 20-30 prilaza i produzavanja, nekad ( sad ce Mirce da se smeje), samo ledjni let, sto nize i sto duze, tako mi dodje, naopak sam covek.

Svi ovi modeli (poslednjih 5-6 slika-elektro) su od 600-800 grama, malo premotorizovani i na punom gasu nisu bas ni spori.
Eksperimentisanje sa strujom, kao sto se vidi pocelo je jos 1993, za mene, i bio sam razocaran, model (Phasoar) je bio pretezak a akumulatori, NICD, dosta slabi.
Letovi od 4-5 minuta , visina ispod 100 metara, tada mi nije  bilo zanimljivo.

Ovo danas je druga prica, leti se dok te ne zaboli vrat od blejanja u nebo.

I za SAXP-ga, niposto nisam imao nameru da se hvalim, gore su samo suve slike i datumi, takva mi je zivotna prica, nisam ja kriv.
Nisam ni pominjao jos toliko ( i par komada vise) Free Flight jedrilica F1A, ni penjaca F1C, a posebno Control line od 0,8/1/1,5/2,5/3,5/5 kubika iz "pre RC ere" jer nemam slike svih tih modela, da dokumentujem pricu.

I da, kako rece Petar, modelarstvo (bilo koje a elektro posebno), "Je samo cisto uzivanje"

Ajd, pa Happy Modeling

saxpg:
Ne Nenade, naprotiv, uzivao sam gledajuci sve te avione. Toliko truda je ulozeno u sve to. Ti bar imas cim da se pohvalis.

Veliki pozdrav.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version