RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Phantom 2 problem
dandi:
Ne bih da hijackujem temu, ali isto sam kupio Phantom2 + H33D kombo da bih se malo igrao na moru sa gopro i 3xosnom stabilizacijom.
Instalirao sam antiinterfirance plocu, stavio FPV 5.8ghz 500mW.
Sa belim gumicama mi se javlja JELLO, kada stavim crne gumice od 50° (bilo koje mekse od belih, ima 2 kesice crnih) ceo gimbal VIBRIRA u letu (verovatno sto su ove gumice preslabe). A najvise od svega me brine cudan zvuk koji proizvodi gimbal cak i dok stoji na zemlji:
Ovako mi je trenutno neupotrebljivo, ako neko ima ideju, shoot :)
Birdum_Bardum:
To "zujanje" je normalno kod zenmuse h3-3d gimbala(imam isti, isto se cuje). Probaj bilo koje od "tvrdih" gumica(bele ili crne), ali bez onih providnih osiguraca, tako sam bar ja eliminisao vibracije na h3-3d.
popovicr:
I meni se sve cini da je ovo neupotrebljivo. Nemam vise sta da probam osim gumica. Osigurace sam pokidao kada sam premestao gimbal sa jedne letelice na drugu. Trebala bi mi bar dva ako neko ima. Cudi me da samo ja i "dandi" imamo problem? Gde su ostali?
dandi:
Evo snimka sa belim gumicama, JELLO je vidljiv kad god phantom krene napred, a sa crnim nema potrebe ni da kacim snimak, vibrira ko ludo..
Ne znam sta da radim, cak sam stavio antivibracionu gumu izmedju bracketa koji drzi phatom i samog phatoma (citao sam da to pomaze kod jello-a, a i pravi malo veci prostor izmedju baterije i yaw motora, koji moze da udara u bateriju i stvara jello ali nema poboljsanja)
Gopro 3 black, 25fps, medium fov.
https://www.youtube.com/watch?v=zAtsrhJ3Hak&feature=youtu.be
Providne osigurace nisam stavljao, potpuno su beskorisni. To je tipican primer da je DJI vrlo cudna firma, naprave odlican proizvod i onda stave osigurace u koje udara YAW motor pri kretanju (jedino napred da se stave a u uputstvu jasno pise jedan pozadi), ili naprave nozice koje su kratke po deafultu, a to su samo neki od milion takvih gluposti koje DJI rade...
popovicr:
Ja bih pevao da imam ovo. Kod mene ne moze da se gleda uopste. Sad sam isprobavao more gumica. Ma ne vredi nista. Ako stavim jako mekane, ceo Phantom se ljulja levo desno. Palo je i meni na pamet da podbacim neku gumu izmedju, al eto vidis ni to ne vredi. Sad ne znam ni sta je u pitanju. Mozda kriva osovina motora? Propeleri fabricki nisu balansirani? Motori....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version