RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE

Problem sa gimbalom

(1/3) > >>

deki-ns:
Pre par dana sam nabavio DYS Smart3 3 Axis GoPro Gimbal with AlexMos 8 bit Control Board.Trenutni firmwar je 2.40 7b
 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__52136__dys_smart3_3_axis_gopro_gimbal_with_alexmos_control_board_basecam_.html?gclid=Cj0KEQjw6pGfBRD09M-TmYTBzqIBEiQAcRzH5wN1iyetjCYCafn3W5bsPxquI_0hxzGA_JtHYiQiSegaAjd48P8HAQ

Od početka imam problem da kada letelicu rotiram po YAW osi kamera se u jednom momentu blago nagne u levu stranu i tako ostane dokle god neokrenem letelicu u početni položaj, posle čega se kamera ponovo ispravi.

Probao sam da podešavam pidove, motore, radio sam više puta acc calibraciu ali nisam uspeo da rešim problem.

Da li je neko imao sličan problem sa AlexMos i da li postoji neko rešenje?

Hvala!

cakra:
Jesil resio problem? ACC 6 point kalibraciju si odradio valjano?
Posto imam nameru da pazarim jedan takav gimbal...
 (<--)

deki-ns:
Rešio sam problem tako što sam kupio od Vlade (RC SRBIJA) ZENMUSE H3 3D  ;D
Na onaj alexmos sam izgubio tri dana I TRI BESANE NOĆI.na kraju je to donekle radilo ali i dalje se na momente gimbal naginjao u jednu stranu.

cakra:
Hehehe...klasika ;)
Gledajuci snimke na netu to bi trebalo da radi sasvim korektno...???
Na kraju ispada da alexmos-ipak ne radi kako treba?ili...malo ljudi zna da ga namesti da radi ili...suvise nepoznatih u jednacini...
A zenmuse ima samo jednu manu-to sto radi samo sa nazom. :sljus...

Na kraju cu morati da se odlucim na neku alternativu alexmosu...fei yu?  stella?jbg...kad nemam toliko para za bacanje-pa da isprobam sve :)

(<--)

jojkic:
Ne znam , da li može pomoći
Meni je 2 D doduše gimbal, sa SimpleBGC_GUI_2_2b2 (AlexMos) , isto umeo da nagne po roll osi, dok nisam u RC Settings stavio za Roll no Input , za Pitch sam naravno ostavio pošto sam povezao gimbal sa kontrolerom i preko daljinca regulišem pitch osu
E sad, negde sam našao na forumima, da ljudi povežu i Roll signal na kontroler, da im navodno nebi naginjao gimbal sam od sebe, iako naravno nemaju kontrolu na daljincu, ali kod mene je jednostavno funkcionisalo No Input , to jest isključivanje ulaznog porta za roll
Takođe uvek kod uključivanja, ručno držim gimbal pozicioniran - nivelisan (u toku kalibracije) dok sam ne počne da se vraća na postavljenu vrednost , pošto mi nije najbolje balansiran, i ako to ne uradim velike su šanse da krene čuveni chicken dance gimbala :P

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version