RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Lazar Stankovic

<< < (9/25) > >>

LazarStan:
Hvala @nedbojsa,tada kada sam kupio prvi setap bio sam pod pritiskom,ujak zeli da pravimo,ja racunam kako sta,a vremena nema a ujaka da izneverim ne mogu,za sve one koji pocinju da se bave ovim hobijem samo zelim da kazem sledece:

NEMOJTE DA VAS PAMET PREVARI,PA DA POMISLITE DA JE ISTO VOZITI KINESKI AVION SA DVA KANALA I OVAJ OZBILJAN MODEL,OVO JE HOBI GDE USPEVAJU SAMO STRPLJIVI I MUDRI I GDE NEMA ONE CUVENE TEOREME ,,NA BRZINU"!IMATE SAMO JEDAN NACIN DA USPETE,NEMA PRESKAKANJA,HOBI NUDI ONOLIKO KOLIKO I UZIMA,JOS JEDNA BITNA STVAR DA KADA POSEDUJETE OVAKO NESTO PREUZIMATE VELIKU ODGOVORNT,MOZETE UGROZITI OKOLINU!

Ne zelim vise bilo koga da teram da mi pomaze,vise necu snimati,ili se ukljucivati u bilo kakvim temama,ukoliko bude bilo skupova,tu sam!

Pozdrav svima i hvala vam na svemu,posebno se zahvljujem Zajku za avion! :-)

nedbojsa:
Pogrešno ponovo postavljaš stvari, trebaš da pitaš, da pratiš forum, učestvuješ u diskusijama kada imaš šta da kažeš ili potaš. Trebaš i da se snimaš jer npr. Ne bi video da model polećeš nepravilno... Ali ono što je bitno da ti je potrebniji neko da ti pomogne da poletiš model tj. Da isti baci nego da taj neko snima... Taj što snima treba da bude neko treći a drgi da bude uz tebe...

Dalje ne treba ti neki veliki skup, tu su često svi zauzeti svojim modelima, razmenom iskustava sa prijateljima... Trebaš da se dogovoriš sa nekim da izađe sa tobom na livadu ili aerodrom i da tebi može da posveti vreme, ili pak kada je mal grupica na vikend okupljanju obično tada ima vremena. Takođe već sam ti rekao hoće ti gotovo svako pomoći ali ako hoćeš da slušaš i primeniš isto. Niko ne želi da priča u prazno.

Takođe vrlo bitna stavka je da izučiš malo teorije vezane za naš hobi, tipa šta je sila uzgona kao ona održava letelicu u vazduhu,  kako propeler svara potisak, šta znače brojevi koji se nalaze na propelerima i još mnogo, mnogo toga. Sa takvim predznanjem mnogo je lakše sve u ovom hobiju.

Većina nas nije odmah upala u ovaj hobi niodkuda, mnogi od nas su se bavili modelarstvom tipa slobodno leteći modeli, raketni... Pa su morali da uče teoriju letenja, da pohvataju principe... Neki se i profesionalno bave, tipa piloti, avio inženjeri, avio mehaničari... prilično je sve lakše kada se znaju osnove letenja...

LazarStan:
Sto se tice sile uzgona,Bernulijeve jednacine,potiska koji stvara elisa sve to znam,sto se tice struje elektrotehnika mi ide fino,tako da sa njom nemam problema,drago mi je da su vecina modelara piloti,aviomehanicari i sto kod njih nema ,,otprilike".Imam neke nove planove videcete uskoro.

kole_niš:
Aj kada idemo sledeći put, zovemo i tebe. Bili smo sad za vikend, ovde u blizini Niša, prema tebi. Možemo da ti pomognemo nešto, sigurno.

Vaci:
Lazare Lazare... Nedbojsa resio da ti prodrma kavez, ali krajnje dobronamerno. Mlad si i vatren, razumljivo. Ali izgoreces tako...

Ja sam iz Nisa, i ja znam nesto elektroniku, znam i mehaniku nesto, nesto i o avionima znam, i raznim stvarima. Ne znam dali te zanima samogradnja ili cisto letenje, ili jos ne znas ni sam. U svakom slucaju, imam sta da ti pokazem ako zelis. Ko sto Kole rece, na sledecem okupljanju ako ostavis kontakt, mozemo da te pozovemo pa da pogledas malo, ko, sta, kako... Ja pravim jedrilice, mogu te uputiti, pokazati masine, materijale, postupke, da pipnes nesto, da vidis sta je sta, da ti dam savet, to se ne moze kupiti. Pravim trenutno par jedrilica, poceo sam topik u kome cu detaljno opisati sve kako i sta. Predlazem da ga pratis.

http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,13292.msg92589.html#new

Naravno da treba da se igras i eksperimentises, ali kad stignes (nakon skole i curica!!!!!!!!!!!!) citaj malo taj RCgroups, i ovaj forum. I ne zamajavaj se Bernulijem i njegovim jednacinama, ovaj HOBI je mnogo prostji i zabavniji, videces. Javi se, nisu bitne godine u ovom hobiju, svi se druzimo. Poz,

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version