RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Pomoc oko prvog autica
Vaci:
Sad sam vec malo zbunjen, posto rekose ljudi da je polovno macka u dzaku... Ne znam u kojoj je to meri istina, u smislu, dali renomirani polovan autic iako je teran par godina moze da ide jos dugo dugo, ili ti je to ko i kad kupujes polovna kola, samo cekas da se nesto pokvari!?
Druga stvar, bas ti Magic napisa da je 1/10 bacanje para, jer posle kosta ko 1/8, pa je bolje odmah uzeti 1/8... a sad kazes da nisi bas odusevljen 1/8 modelima... jos vise sam zbunjen. Jesam li ja ovo dobro shvatio?
Cekati polovan auto je trenutno pitanje srece po mom misljenju, jer nema dovoljno ljudi i dovoljno kvalitetnih automobila da bi se stvorio dovoljan promet polovnih stvari, da moze nesto da se odabere. Ako krene ovo sa stazom, mozda to pogura malo stvari i digne prasinu. U medjuvremenu gledam nove modele, jer polovan kod nas nisam video ni jedan koji bi mi odgovarao.
I ako bi mogao da mi kazes nesto o onom pitanju o kitu ili RTR, posto to vazi i za polovnjake (uzetiRTR ako neko nudi ili traziti samo auto i ubaciti nesto drugo).
Agama:
Ou yea :D stvarno dobra tema.
Da se i ja malo umešam.... Vaci, postavljas super pitanja, malo je problem što o ovoj temi možemo baš baš mnogo da diskutujemo i pišemo , ali neke stvari da bi se shvatile treba više vremena. Nije tu samo sklopis model ili kupiš sklopljen i voziš pun gas...
Pitanje dal je mugen toliko bolji od hpi flux ? Naravno da je mnogo bolji !
Biće vremena pa možemo i napisati o mugenu i o ostalim modelima.
Isto je bitno da se odlučiš šta hoćeš da voziš buggy ili truggy, nitro ili elektro. U samom startu elektro je skuplji, jer ti treba više setova baterija, dobar punjac za njih itd...
Mugen truggy mbx7 koji si našao na netu je vrhunski, ali taj model da kompletiras će te izaći preko 1.000€.
Hpi rtr nije loš, ali mislim da ima drugih boljih rtr modela na raspolaganju.
Kao prvo, gde ćeš delove rezervne da kupiš ?
Mnogo je bitno da se ima model za koji ćeš lako doći do rezervnih delova.
Kod nas, ljudi koji imaju ozbiljnije mašine, voze LOSI, MUGEN, AGAMA i KYOSHO.
I sad se ti pojavis sa Hpi, niti ima iko delova isto tako i nemože da ti se pomogne sa setovanjem modela...
Ovako svi imaju neke delove, možeš da pozajmis dok ne kupiš nov deo...
Već sam ti rekao da je možda najbolje da kupiš neki dobro očuvan polovan profi model i polako posle kupiš servo, pa esc i motor....i malo po malo na kraju imaš vrhunski model.
Pozdrav
magic:
Kada pišem o nečemu pišem iz direktnog iskustva. Pet od sest 1/8 modela koje imam za sebe i klinca sam kupio polovne i uglavnom preko ebay i prezadovoljan sam. Kada se kupi kvalitetan model on jako dugo može da traje uz pristojno održavanje.
Imam samo jedan interes što se ovoliko angažujem na forumu, a to je da nas i na aerodromu i na stazi sutra bude što vise i da ljudi koji ulaze u hobi ne prave greške koje sam ja i skoro svi drugi pravili na početku jer su one uglavnom jako skupe.
Meni je ovo samo hobi i neće mi nikada biti neki biznis. Uostalom vreme će sve pokazati.
Poz
Vaci:
Jedno vrlo vredno upozorenje za pocetnike!
Nasao sam nekoliko sajtova na netu gde su sve cene bukvalno u pola nego na drugim mestima, i kad nesto nema nigde, uvek ima tamo... Zvuci kao bajka zar ne :) zato sto to i jeste, dok ne izvadite karticu da platite. Ne nude nikakav zasticeni oblik placanja kao PayPal i slicno. Naravno kada sam ukucao sajt na google, na forumima sam nasao da su sve to prevare koje muzu naivne ljude (fala bogu pa nisam upao u tu grupu). Dakle, ako sajt nije opste poznat, i deluje sumnjivo iz navedenih razloga, nekad cak i samo vizuelni utisak je sumnjiv, uvek prvo proverite na onim scamdetect sajtovima. Ako je sajt jos iz Kine, nikako ne kupujte!!! Svi do jednog sajta koji su imali ovakve simptome i cene su bili prevara!
Uvek ima ono zlatno pravilo, "Ako je suvise dobro da bi bilo istina, onda i nije istina...".
dusan.milenkovic:
Batali kineze... Cesto je prevara i neces naci kod njih kvalitetan model. Eventualno neke delove tipa tockova nekih amorta i sl mozes sa aliexpresa, ali cele modele nikako.
Sve sto uzimam narucujem ili sa amaina ili sa www.towerhobbies.com
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version