RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Pomoc oko prvog autica
tomislav:
Pročitao sam ovu temu od prve do poslednje reči ali i dalje meni kao apsolutnom početniku dosta toga i dalje nije jasno.Nikada u zivotu nisam uzeo daljinac u ruke a kamoli probao da vozim a voleo bih da probam.U ovoj temi pominjete održavanje auta ali niko nije konkretno rekao sta spada u to ,kolilo košta i koliko često se radi,početnik sam neću mnogo siliti automobil(skakati,udarati)dali će nešto crkavati samo od sebe?Planiram da dam oko100€ i na internnetu sam našao par modela.
1.RC SRBIJA: Spirakle 1:18 4wd lipo electric
powered model car.
2.Aliexpres:wl toys a 979
3.Kupujem Prodajem:Vatera Kalahari 1:14 brushless.
4.Mala Ivanča shop:Boost buggu RTR by ecx.
3i4 su polovni .
Ako moze pomoc iskusnijih vozaca oko izbora prvog modela koji ce mi poslužiti isključivo za učenje.Gde vozite u Beogradu,gde se može videti neki automobil uživo i naravno dobiti neki savet oko rc automobila?
Svaki savet je dobrodošao.Ako ima još neki auto na prodaju a uklapa se u moje želje i mogućnosti slobodno preporučite.
Hvala unapred.
Vaci:
100e.... to je set amortizera.... i to mozda. Prvi korak je da pogledas autice kod nekoga, da skapiras sta zelis, sve ostalo je opisano u temi. Mnogo je skup hobi, pazi dobro na koju stranu kreces. 100e je kikiriki trosak i nije ni izdaleka dovoljno. Pogledaj autice, bitno je da nadjes drustvo sa kojim ces da vozis (jako bitno), i da ste ista kategorija, a tu tek ulazi u igru dubina tvog dzepa. 1/8 je super kategorija, ali nije jeftino... Kada vidis autice, ljude koji ih voze, popricas sa njima, pa ohladis glavu nedelju dve, onda ce ti biti jasnije.... valjda....
dusan.milenkovic:
1/8 i ulaganje od 400-500 eu nikako nije za pocetnika. Da, moze za malo jace od 100 eu da se uzme lep pocetnicki model. Ali na to dodaj stanicu, baterije, punjac... Svakako moras da definises sta zelis da vozis makar okvirno. Kako nemas iskustva uopste verovatno ces izmenjati par klasa pre nego sto te nesto zaista privuce. Kako nemas nista, najbolje je neki RTR za pocetak. Znaci dobijes sve, model, stanicu, bateriju... Ove mikro varijante zaboravi pogotovo kineske jer su iglavnom tesko djubre po kvalitetu. Jedina kineska marka koja se malo izdvojila po kvalitetu je HSP al i oni su u sustini niza srednja klasa. Polovne modele takodje savetujem da izbegavas jer su cesto uvaljivanja za pare koje nikako ne vrede... Cesto se i nama iskusnijima sa auticima uvali jer mnoge stvari ne mozes da vidis dok ne rasturis model.
Da rezimiram....
Za pocetak kazi sta te priblizno zanima da bi mogli da damo predloge.
Iskljucivo nov model renomiranog proizvodjaca (tamiya, kyosho, losi, hpi, traxxas, axial... da ne nabrajam bas sve...)
RTR posto nemas nista, izaci ce te malo jeftinije nego da odvojeno uzimas stanicu baterije punjac....
tomislav:
Od onoga što sam gledao po internetu zanimljivi su mi off road modeli.Koliko su osetljivi,jel se često kvare,u principu ja bih čisto da se oprobam u tome.Ne bih nešto preterano trošio novce na amortizere i razne dodatke.Jednostavno 2-3baterije izvozam dnevno i to je to.
dusan.milenkovic:
Sto se tice kvarova, modeli renomiranih proizvodjaca se ne kvare tako lako. Lomovi su vec druga stvar i to racunaj ko sportske povrede.
Recimo vako nesto je ok za pocetak
https://www.amainhobbies.com/traxxas-slash-1-10-rtr-electric-2wd-short-course-truck-tra58024/p255366
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version