RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
xtrem:
Moje lično mišljenje je da je velika razlika u odzivu 5 i 6 inch propova (ovo govorim ako pričamo o 3S baterijama). Ne mogu petice ni zapeti šesticama. A i učinkovitost je u korist šest inch-a. Tako da je moja lična preporuka svima da samo ako imaju mjesta,da idu na šest inča. 4S kombinaciju sa 5 inch propovima nisam probao,vidim da ljudi sad to maksimalno forsiraju i imaju impresivne rezultate. Ali lično meni je prelaz na 4S baterije jako skup sad,tako da o tome i ne razmišljam. Sad trenutno koristim DAL 6040 propove sa Survaivalzone-a,i prezadovoljan sam. Dosta su kruti,a i žilavi,nisu pretjerano ni u debalansu.... Moja preporuka
marko.jovanovic:
Kada pogledašsa finansijskog aspekta na duži rok 4s se više siplati jer propeleri su tu potrošna roba a naravno da su 5 inča jeftiniji.
Baterije 4s mogu isto povoljno da se nađu ja koristim zippy 1400 mislim da su 35c i rade posao već godinu dana bez problema.
Imam ih 4 komada pa ih uvek paralelno punim preko punjača sve zajedno.
A skoro sam nabvio i 3s nanotech 1300 one od 50c ako se ne varam i nisu loše.
Malo su zgodnije jer su manjih gabarita.
xtrem:
Ja sam lično odustao od tih "jeftinih" baterija. Te Zippy se naduvaju na prvo davanje gasa kod mene. Tako da ne znam kako nekog dobro služe. A i ako se ne naduvaju,lipo alarm mi počne signalizirati praznu bateriju čim poletim.Tako da one žute Zippy koristim samo za napajanje FPV-a. Čak su mi i Nanotech 1600 dale znak da se šire,a one su daleko najbolje od svih "jeftinih" koje sam probao. Što se tiče onog što sam rekao,da mi je skup prelaz,mislio sam u fazonu pošto ne mogu istu konfiguraciju minija da letim i na 3S i na 4S,a imam već 4 dobre 3S baterije,skup mi je prelaz da sad kupujem 3-4 nove 4S baterije,kad me već ove dobro služe. 4 nove 4S baterije koje bi ja kupio koštaju 120-130 evra. Tako da se ne mogu dati u taj trošak. A razlika u cijeni 5 i 6 inch propova je minimalna. Jedino priznajem efikasnost 4S konfiguracije je dosta bolja
marko.jovanovic:
Pa izgleda da sam ja dobio premiju sa zippy baterijama.
Ono jesu kao malo oblije od gore nisu toliko tj nisu se naduvale jer se ne sećam kake su bile kada u došle ali služe me kažem ti punu godinu bez problema i bez tih stvari gde alarm signalizira.
Ne mogu reći dešava se da na nekoj bateriji jedna ćalija se pre isprazni ali ne nešto drastično pre tj razlika na kraju u naponima bude negde oko 0.4V što se sve ispegla na punjaču posle. Meni su ove bile dostupne jer se nabavljalo preko HK-a i preko nekih naši ljudi ovde sa foruma koji mogu da završe takve stvari. Sve 4 su 4s 1400 35c i kažem ti meni rade posao još ja više letim neko akrobazsko zezanje nego FPV jer letenje po jednom te istom mestu me smara a ovde kod nas i nema nikakvih organizacija što se tiče trka sa fpv miniquaad-ovima.
inače xtrem odakle si? Koji setup- voziš, koje baterije koristiš, koje motore, frejm, esc....
xtrem:
Banja Luka! Sad trenutno sam sklopio novu mašinu,ali me baš ne sluša kako treba. A i vrijeme se uznedalo da probavam srediti. Ovaj novi je RCX 2206,2250 KV motori,20A DYS ESC-ovi,6040 DAL propovi,frejm sam ja sam projektovao da probam zaštititi sve komponente,CC3D. FPV mi je DAL 600mw predajnik,SkyZone googles,upravljanje FlySky 9X sa FrSky modulom,i letim na GensAce baterijama 3S 1550mAh i sad sam kupio Tatto 1550mAh. Onaj prošli je bio sličan,samo sam koristio RCX 1806-2400 KV motore i 12A Blueseries ESC-ove,a frejm je bio neka moja dorada frejma koji pravi jedan lik u Hrvatskoj. Ne znam mogu li postavljati slike da vam pokažem?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version