RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (29/93) > >>

xtrem:

--- Quote from: Drazen82 on November 18, 2015, 11:20:47 PM ---Treba mi mala pimoc. Dal plocica cc3d moze biti na pocetku modela? Il mora bit na sredini?

--- End quote ---

Ne mora biti u sredini. Ali što je bliže sredini po sve tri ose,akcelerometri i žiroskopi imaju preciznija očitavanja,i imaće manje mješanja međusobnih podataka,tako da će i sam rad biti precizniji i uglađeniji. E,sad koliko ta potreba za centrom stvarno može da zbuni kontrolor,to je upitno. Uglavnom,slobodno je pomjeri.

matic:
Specifications for Carbon Fiber 250 Quadcopter Frame:
-1.5mm carbon fiber fuselage
-Machine arm 3.0mm
-Aluminum
-AV shockproof ball
-FPV installed by edition
-Screw
-Material: carbon fiber and fiber glass mixed
-Weight: 178g

Specification for 1806 2400kv Brushless Motor:
- KV: 2400
- Max Current: 6.5A
- Max Power: 70W
- No. of cell: 2-3S
- Propeller: 5" ~ 6"
- Weight: 16g

Specifications for 12A Simonk ESC:
- Max continuous load: ~12 amps
- Burst Current: 14A/10sec
- BEC: 5V/2 amp
- Lipo Cells: 2 to 3 cells
- Cables are fitted with female 2mm bullet connectors
- Weight: 12g
- Dimensions: 28mm L x 20mm W x 6.1mm H
- Compatible with signal frequency: 30-499HZ

Specifications for Naze32 Flip32+ 10DOF Flight Control:
- 36x36 mm
- 3-axis MEMS gyro + accelerometer (MPU6050)
- 3-axis magnetometer (HMC5883L)*
- Pressure sensor (MS5611)*
- Flexible motor outputs, support various airframe types
- Quad/Hexa/Tri/Bi/Y4/Y6/Octo/Camera Gimbal.(Default is Quad-X)
- Up to 8 ch RC input-supports standard receivers(PWM), PPM Sum receiver(FrSky, etc), or Spektrum Satellite receiver.
- Battery voltage monitoring
- Modern 32-bit processor running at 3.3V/72MHz(STM32F103CB).
- Onboard MicroUSB for setup and conguration
- MultiWii-based configuration software for easy setup
- rev4 hardware

marko.jovanovic:
xtrem koje si do sada imao PDB ove?
Ja lično imam jako dobro iskustvo a imao sam i imama trenutno DIATONE, OVERCRAFT v4.
Guralo se i više struje nego što motori mogu da izdrže, vozilo se i na 3s i na 4s pa nikada nisam imao problema niti je ijedna ploča izgorela niti je ijedna komponenta izgorela. Što se tiče led dioda njih na diatone nisam ni lemio jer isto mislim da je čista budalaština, šminka i bespotrebno trošenje energije (ne velike ali opet). Overcravt ne dozvoljava da isključiš led diode osim ako i ne odlemiš. Za neku orjentaciju više igraju ulogu različite boje propelera nego te diode koje se posebno danju ne vide čim malo model odmakne.
A akda voziš FPV baš te bole za diode.
Što se tiče te konfiguracije koje je matic naveo uglavnom kineski noname motori i esc-ovi. Ništa poznato ali nemoj da preteruješ samo sa propelerima da ne bi motori izgoreli. Obzirom da su to 1806 i da imaju veći KV ja tu ne bih išao više od 3s ni u kom slučaju a od propelera ne veće od 5x4,5 A za početak dok se ne naučiš da letiš naravno 5030, i opskrbi se dobro sa jednim kompletom od po najmanje 40 propelera jer su jako lošeg kvaliteta i znaju na svaku travku da se oštete.

xtrem:
Neke dve vrste sa MyRCmart-a,s tim da je jedna u prodaji i na Banggood.Obe su bile ono multifunkcionalne,sa vodovima za FPV,za kontrolor i slično, Uglavnom,moje mišljenje je da je to sranje. Jest da malo pojednostavi sklapanje,ali mislim da ne vrijedi toliko koliko ti smanji čvrstoću frejma. Jer nikad ta PDB ne može biti jaka kao karbonska ploča. Čak ni kao fiberglas ploča. A iz svog iskustva sam vidio,da ljudi polome karbonski frejm popola od udara,a kamoli oslabljen još jednom slabijom pločom. Možda ta Diatone što ti koristiš,nema ostalih gluposti,već služi praktično samo kao razvodna ploča za struju. Tako možda može raditi posao,ali ako ima stotinu vodova na sebi,zaobiđi je u širokom luku.

ak:
Sa malo lemljenja PDB uopste i nije potreban. Jeste da pojednostavi stvari ali oslabi frame i dodatno komplikuje popravku u slucaju pucanja PDB-a ili jos gore naprsline na bakarnim vodovima koji nisu savitljivi za razliku od kablova. Ne treba zaboraviti da su ove ptice prilicno male pa se svaki gram racuna a dodavanje PDB-a (ovaj sto nije ugradjen u plocu frame-a), bullet konektora i slicnih stvari samo dodaje tezinu, a to skracuje vreme letenja. Sa malo agresivnijom voznjom i 1300-1500mAh 3S baterijama ovi kvadovi i onako ne ostaju duze od 5min u vazduhu.

Sve dodatne dzidzabidze tipa OSD-ovi su suvisni jer 1. dok letis nisko nemas vremena da gledas u OSD 2. dovoljna je telemetrija koja se sa kontrolera salje direktno preko frsky-a i daje zvucne signale na samom RC TX-u ako je baterija prazna ili izlazis van dometa.

Prica oko metalnih srafova i odstojnika. Pri padu nesto mora da kompenzuje silu udara pa ono sto je najslabije puca. Neki menjaju aluminiumske cevcice i srafove sa najlonskim upravo zbog toga, da apsorbuju silu udara i zastite ostale komponente. Gore je i skuplje ako pukne ruka pa za sobom povuce i ESC i motor nego da popuste plasticni odstojnici i srafovi koji se lako menjaju.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version