RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
xtrem:
Da,vidim da imam još istomišljenika oko PDB. I ja iz iskustva vjerujem samo kablovima i lemljenju. A kad se prvi put pojavio PDB sa svim vodovima i ostalim sra...a,naručio sam ga u rezrvacijama još. I onda skontao da je to potpuno nepotrebno. Diode koje dođu na njemu fino izgledaju samo da se mini uslika na stolu. Letenje LOS nije ni predviđeno za minija, i preslabo se vidi u letu,a za FPV let nisu dovoljno jake da te onaj neko iza vidi. A FPV vodovi koji prolaze kroz PDB su previše podložni smetnjama kad je takav način sklapanja.
marko.jovanovic:
Dobar udarac koji lomi frejm po pola polomio bi bilo šta što imate na quadu. Pitanje je samo u šta se udari, kako i gde.
Neće vas od dobrog udarca spasiti ni 3 karbonske ploče a ne jedna umesto PDB-a
Kada vam quad pukne po pola apsolutno svejedno vam je imali PDB na njemu ili vezali žicama. Žice se uvek mogu uraditi. u krajnjem slučaju...
Kod nas u Srbiji em smo siromašni, em sve plaćamo skuplje em nam je sve nedostupno pa svi gledaju svaku sitnicu kako bi prošli jeftinije a da to traje a da bude neuništivo. Da se odmah razumemo ZMR250 makar ova prva verzija oko koje polemišemo (ima i druga sa 4mm rukama i 2mm debljine ploče) nije ni napravljena za neku profi vožnju i jurnjavu kroz granje, šipke od ograde.... Svi znate koji je to kvalitet i tu ništa ne može da pomogne. Ako vozite kroz takve prepreke koje sam gore naveo punom brzinom pokušavajući da stignete likove koje ste gledali na YT-u i koji sve što rade u životu rade samo to što gledate, izbegavajte ovaj ZMR250.
Za vas je ipak blackout ili lumenier varijanta ali ona košta 150 dolara a ovo 25.....
Meni je ovaj frejm sasvim ok bar dok i ja ne počnem da divljam ali onda sigurno se neće voziti zmr nego ću lepo da se iskezim za lumenier qav250, tiger 2204 i kiss 18A esc. Ovako meni i ostalim početnicima a verujem da smo svi mi takvi ovaj frejm sasvim dobro radi posao. Da se razumemo ovo nije jeftin hobi i svaka greška se plaća trocifrenim količinama evrića....
ak:
Pa, ne slazem se sa tim. I ovaj zmr250 moze da izdrzi dosta. Poenta je kod manjih cukanja gde bi se stripovali srafovi iz alu cevi da se amortizuje udar i da popucaju najlonski koji se lako menjaju umesto da pukne nesto drugo, ili da se pokidaju rupice za srafove na plocama umesto samih srafova.
Meni se zabijala ruka od zmr250 u zemlju pri padu sa par desetina metara pa nista nije pucalo.
marko.jovanovic:
Zemlja nije isti materijal kao i recimo drvo, parče betona, kamen, stativa od gola...Takođe nije isto zabiti u njivu ili livdu.
Nemojte da se lažemo bez potrebe. Bar ja sam saranio 3 ta ista ZMR-a frejma pa opet letim njega jer je jeftin i ne daje mi se trenutno 150 eura za bolji. Daleko od toga da nisu jaki ali taman za te pare i jesu toliko jaki. U ostalom problem kod tih ferjmova je loša LAMINACIJA karbonskih slojeva i jako retko se dešava da ferjm pukne osim ako ga ne lupiš direktno rukom o neki tvrđi materijal pa ona se polomi tamo kod motora koja je inače najranjivija baš tamo zbog kostrukcije samog završetka i neke estetike ili uštede u materijalu.
I svi to znaju i opet kinezi namerno nisu napravili bolje ruke jer im ovako lakše se prodaju i više.
ak:
Nascesca krsenja su ona sto vidis na videou od xtreme, kacis drvece itd, a za to je zmr250 vise nego podesan. Jeftinije kupiti rezervne delove nego jedan blackout.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version