RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
ak:
--- Quote from: marko.jovanovic on November 19, 2015, 08:09:28 PM ---Bolja izreka je Englezi se uče na Oxfordu a Srbi na svojim greškama...
--- End quote ---
Jos bolja je, neko se ne uci, vec je naucen rodjen.
marko.jovanovic:
Pljuvati po nečemu što nisi imao u rukama je malo neozbiljno. Pitao bih vas da li je od vas ikada neko držao u ruci OVERCRAFT PDB za zmr 250 ili recimo taj DIATONE (overcraft ubedljivo najbolji PDB košta 14 doalra) , Ako jeste da li je iko od vas video glavne vodove na tim pločama koliki su? Dalje jačina te karbonske ploče je jako diskutabilna. Razlika u težini u odnosu na kablove i žičurine koje razvoite po frejmu je još dikutabilnija i ne bih se baš složio da dodavanjem PDB-a otežavate frejm kako je AK rekao koji post dole. Sve što je karbon ne mora da znači da je uvek jače jer zavisi kako je taj karbon urađen. A ako želite slikaću vam baš tu jednu neuništivu karbonsku ploču koju bi stavili umesto PDB-a pa da vidite koliko je taj karbon LOŠE URAĐEN! Takođe imam primer i karbonske ruke.
Ja ima opet opipljiv dokaz a vi?
Ko sam ja to više trošiti reči neću. Dovoljno ljudi me je na ovom forumu upoznalo i lično zna ko sam i kako izgledam..... Ja sam vam dao savete iz prve ruke a vi sada ako hoćete poslušajte ako nećete opet dobro. Gledam nekako da pomognem a kome dobro dođe dođe.
Da ne bi opet počela rasprava o meni kojih je ovde bilo koliko god hoćeš ja bih da preskočimo polemiku pošto vidim da nam se mišljenja razilaze i kreće u smeru ZIMSKIH FILOZOFIRANJA (ko razume shvatiće) i nema svrhe prepucavati se više. Svako ima svoj novac i svoje mišljenje.
marko.jovanovic:
Evo i slika koje potvrđuju ono što sam ja rekao. Na žalost ruku na kojoj se najbolje vidi koliko je loša laminacija karbona urađena sam bacio. Ali pogledajte po netu imate gomilu i slika i videa kako su ti ZMR250 prolazili. DAleko je to od dobroga ali kažem i ja ih koristim jer su jeftini. Sledeće je težina i jačina. Da li stvarno mislite da je jača ta karbonska ploča od PDB-a? Pogledajte prvo debljinu ploče od koje je napravljen dobar PDB, zatim pogledajte površinu koja je konstantna za razliu od ove karbonske koja ima rupa i otvora koliko voliš.
Težina jedne ploče kao što se vidi na slici je 16,4 g , težina overcrafta, koja je uzgred 7,5 eura plus neki euro za slanje, je 35gr.
E sada skinite sa te ploče LED diode, BEC, LC filter, izračunajte da uz ovu ploču idu OPTO ESC-ovi koji nemaju BEC i koju su u startu lakši, stim tu uračunate da dodate svoj LC filter, žičurine... Tažina je na čijoj strani?
Slike su u prilogu-
ak:
Samo sto vi ne letite FPV sa ovim multikopterom a ovo je FPV tema, razlika itekako postoji. To koliko vidim vas ne sprecava da znate ama bas sve pa i o tome. Jer ovi sto rade drugacije su ili glupavi ili nisu isli na Oxford.
marko.jovanovic:
A ko kaže da ne letim?
Opet napadi bez argumenata....
Ja sam svoje makar slikovno rekao a vi?
Ne bih se dalje uplitao u polemiku (giveup) (giveup) (giveup)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version