RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
xtrem:
Ja sam do sad koristio Mobius,ali sam ga prodao prije desetak dana. Naručio sam Runcam2,pa ćemo vidjeti kako se ponaša. Znači ako želiš snimak boljeg kvaliteta definitivno moraš ići sa dodatnom kamerom. E,sad dali će to biti GoPro ili neka slična to je do tebe. A snimati možeš i ono što vidiš ti,ali je to slika niske rezolucije. To možeš raditi tako da imaš DVR snimač,da imaš prijemnik koji ima već to ugrađeno ili možeš da koristiš Easycap,pa da iskoristiš drugi izlaz iz prijemnika,i snimaš preko laptopa ili telefona. Ali mislim da je to,iako najjeftinija,najkomplikovanija solucija jer moraš mnogo toga da vučeš sa sobom i popališ prije starta. možeš da kupiš i Fatshark dominatorke,imaju ugrađen DVR. ;)
lazar89nis:
koliko te je izaso Runcam2? ja imam neku kombinaciju da uzmem Yi za 50tak 60$. Mada i ona je kockasta i nije bas najlaksa kamerica :( Da ne unistavam gopro :D
xtrem:
99$ sa shipingom i 16GB karticom. S tim da sam u predprodaji kupio neki kao kod od 10$ za 1$. Yi je odlična kamerica,ali meni se ne sviđa oblik,pošto ja samo minije trenutno letim. Onda sam se odlučio za Runcam 2. A na njoj reklamirajujoš i to da je jako malo kašnjenje u live out-u,pa kontam probati i letjeti na nju. Ako to bude moglo,onda je ona pun pogodak.
ak:
--- Quote from: lazar89nis on January 03, 2016, 08:18:40 PM ---Hvala vam na informacijama. Definitivno cu ovih dana da porucim neku opremu taman dok stigne i tok sredim quad stize nam lepo vreme :D
Mislim da cu da idem sa nekom opremom od 600mW ali jos nisam 100% siguran. Mozda uzmem i ovaj 200mW koji mi je preporucio xtrem.
Sto se tice RX-a to se jos nisam odlucio :)
Kad vec pominjas snimke :) kako snimate voznju? imate dodatnu kameru za snimanje? koristite neke FPV kamerice sa SD slotom ili kacite neki recorder na RX pa na njemu snimate? definitivno bih voleo da imam neku opciju da snimam let a da nije to gopro koji mi prilicno otezava quad :D (<--)
--- End quote ---
Mobius kamera, mada nova runcam je bolja a moze da se koristi i kao FPV kamera.
marko.jovanovic:
@AK do sada sam leteo sa kombinaciom r305 i ts351 i sam sam pravio antene od žice za zavarivanje pomoću CO2 aparata debljine 0,8 i radilo je sasvim solidno. Sada sam nabavio boscam R805 i http://www.myrcmart.com/rcx-ts5828-58ghz-32ch-mini-fpv-video-transmitter-600mw-7g-p-8515.html TX uz pomoć extrem-a kojem se i ovog puta zahvaljujem na pomoći pri kupovini. Ovaj TX nisam još testirao jer se greje i ne podnosi loše antene jer kako sam čuo može da izgori ako su loše antene...
Tako da sada pecam ove aomway antene pa ću an proleće probati sa njima. TRenutno mi je i jedan ESC u kvaru pa ne mogu da letim.
Konfiguracija je već ovde opisana i zadržao sam se na emax 2204 motorima 2300 jer su do sada po meni najbolji odnos i cene i kvaliteta.... (probao i sunnskay, babybaest V2, RCX 2400 a nameravam da se kasnije iskezim za kiss 18A i tiger 2300 kv), 3S 1400 mAh
6x4.5 props, ZMR 250 (sada gledam da uzmem onaj sa 4mm rukama i 2mm pločama), kamera sonny superhead 600 tvl ccd, naze32, flip 32 i cc3d imam sve tri varijante, esc su afro sa podrškom na oneshot a planiram da uzmem emax 12A belheli da vidim kakvi su.
U ostalom da li neko ima ove EMAX 12A i kakvi su?. Što se tiče FPV.a leteo sam po livadi i nešto malo po šumi ali ne daleko sve se svodilo na po 200m kruga što za neku dobru trku je sasvim ok. Za snimanje imam gopro 3 silver i sj4000 mada po menije sj4000 bolja varijanta. ali za snimanje FPV-a definitivno ili mobius ili runcam2 ili po meni koliko sam video najbolja Foxeer Legend koja je negde oko 100 eura a slika je perverzija bar sa snimaka koje se vrte po YT-u
A za gledanje se koristi quanum V2
Eto tolikood mene za sada.
Kada dođe ESC biće i snimaka....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version