RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (44/93) > >>

xtrem:
Hm,Foxier,Legend one?? Ja sam pregledao više testova prije kupovine,mogao sam ga čak kupiti nekih 10$ jeftinije od Runcam 2. Čak Foxier ima ekstra mogućnost,da se preko daljinskog iskoristi jedan kanal za uključenje i isključenje snimanja. I iskreno sam zbog te mogućnosti,bio subjektivan na njegovu stranu. Ali ne znam gdje si vidio snimke,da je bolji. Ja sam pregledao nekoliko uporednih snimaka,kamera do kamere sa Runcam 2,i svuda mi je Runcam izgledao bolji. Evo jedan,od lika čiji testovi su mi uvjek među najboljima i najobjektivnijima:

ili ovaj:

Dalje,što se tiče motora,letači minija iz Hrvatske,koji su baš jaki,i kojih ima mnogo,trenutno na sav glas hvale sledeće motore:

http://www.myrcmart.com/rcx-h2205-v2-2633kv-multirotor-outrunner-brushless-motor-motion-balanced-p-9195.html.

A što se tiče ESC-ova,ja sam tu za provjereno. A to su Blueseries,na prvom mjestu,i Afro na drugom. Takođe sam testirao na stolu i DYS20A. Maleni,minimalni,na stolu 25A 10 sekundi,nisu se ni ugrijali. Ali mi se također zapalio u letu na prošlom miniju,a i kolegi jednom je crkao tek tako,praktično bez opterećenja. Treba ih flashovati sa BLheli 13.01 i na njima nema problema. Na starijim se mnogo ljudi žali na desinhronizovanje. (doduše,meni se na 13.01 nisu desinhronizovali,ali se zato jedan zapalio,što ne mora da se uzme kao boljka,možda je vlaga ili nešto slično,jer sam prije tog leta sletio u mokru travu).

marko.jovanovic:
Ja sam imao RCX čini mi se da su 1804 ili tako nešto vrteli su se na 2400 KV. Motori koje sam gore naveo jako dobri i neverovatno precizno izbalansirani i sa neverovatno kvalitetnim ležajevima bez ikakvog lufta čaki i aksijalnog. Kada se ručno okrenu imaš osećaj da držiš u ruci neki jako fini potenciometar sa izuzetno skupog pojačala. +1 za  njih a i ove koji su veči Kv je predpostavljam da su i oni urađeni kako valja.
Meni lično se ne sviđaju zbog velikog KV broja i male snage ali ko voli manje propelere oni su fantastični. Nisam siguran koko se ponašaju na 4s jer nisam smeo da probam tako mali motor ali vidim da ovi idu i na 4s...
jedan od tih motora sam koristio na nekom malom fokker-u kojeg sam pravio i postavljao slike na forum. I dan danas ga koristim a bilo je udaranja direktno u kamenje i nije se ništa iskrivio niti je dobio ikakav luft. I dan danas radi kao da sam ga sada kupio.
Što se tiče kamera moja greška izvinjavam se gledao sam i ja te video snimke i stalno sam imao neki trip da su runcam kamere sa leve strane. +5 bambija za runcam.
Što se tiče ESC-a do sada sam furao AFRO i dobri su odnosno odlični. blue nisam probao a EMAX planiram sada da pazarim sa još 4 motora za rezervu. Ako su im ESC-ovi kakvi su im motori onda tu nema zime!
Ako ih je neko probao ili leti sa njima neka kaže neku reč o njima....

deki-ns:
Da li bi mogao neko da mi pomogne oko izvodjenja flips and rolls.
Radim ih bez problema ali me zanima da li je normalno da kada hoću da uradi flip ili rol moram da gurnem throttle palicu (da dodam gas) kako bi okret bio brz?
Ukoliko throttle držim na sredini i pokušam da uradim flip ili rol letelica ga uradi ali jako sporo.

Znači da bi uradio brz okret ja prvo dodam gas i tek onda gurnem pitch palicu napred ili nazad do kraja, kada se letelica izravna, odnosno kada dodje u položaj koji ja želim smanjim gas

Motori su ZMR 2300KW
ram je ZMR
Propeleri 4X3
ESC AFRO 12A
NAZE 32 ACRO

Ovo su moja trenutna podešavanja

rajker:
 mmmm  meni nikako ne ide okretanje ni u jedan pravac,,,ovaj video lepo to objasnjava kako treba raditi.Pogledao sam ga vec 30 puta.Usporio detalje,,,pa opet mi nije jasno kako se radi tacno.Valjda praksa cini svoje  ;namig  ispod videa imas podesavanja za naze,,,,,meni ne znaci puno,,,ja imam cc3d / mada r,p,y rate na daljincu i kod mene isti % ;namig

marko.jovanovic:
Ja to radim tako što prvo dadam gas, gurnem palicu u stranu u koju hoce da okrene i onda oduzmem gas ali ne skroz nego do 2/3-do 1/2 (nekada skroz i ouzmem gas kada hoću da uradnim visestrki flip ili visestruki roll) na primer. Nekako mi je tako lakše a i logičnije. Rc.rate podesi na 1.25 imaš podešavanje na kartici gde su podešavanja za reciever.
Znači prvo letelicu zaukaš zatim kreenš u neku stranu i odmah oduzmeš gas kako ne bi jačina motora i giroskopi radili svoj posao i samim tim te onemogućili da to uradiš brže. Naravno kada hoćeš da izravnaš dodaš gas ponovo i uključiš horizon mode.
Probaj da radiš na većim visinama. Prvo uključi horizon mod da budeš sigurniji pri okretima i da ne slupaš quad, kasnije kada ti uđe pod prste probaj i u rate modu.

I da dodam još ovo. Probaj prvo da naučiš da to radiš bez FPV opreme kasnije će ići mnogo lakše

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version