RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
marko.jovanovic:
Takođe sam zaboravio i ovo.
Za okretanje je jako dobro imati čvrste propelere tipa 5x45 ili 6x46. Lakše se rade figure za razliku od recimo 5x3 propelerea koji su jako savitljivi i koji pri naglim dodavanjem gasa gube određeni deo potiska usled savijanaj elisa.
Vidim da furaš 4x3.
Ranije sam koristio recimo 5x3 propelere mnogo sa 4s baterijama ali su mi za takve stvari 3s i 6x45 propekeri mnogo praktičniji.
Inače ja furam 2300 kv uglavnom 2204 motore.
A i tvojima bi falilo ako su 2300 kv malo veći propleri.
deki-ns:
Probao sam sa oduzimanjem gasa ali onda uspori okret.
Malo sam čitao i mislim da je kod mene problem u podešavanjima i da treba da podignem roll i pitc rate koji je trenutno 0.15
marko.jovanovic:
yaw rate 1.35
rc rate 1.25
Probaj sa ovim podešavanjima
xtrem:
Ovako,ja koristim CC3D i OpenPilot,tj njihov GCS. Flipovi i Roll-ovi nisu nikakav problem ako ih radiš u Rattitude modu. Tamo u podešavanjima za Bank ili položaj prekidača na kojem ti se nalazi Rattitud,upišeš vrijednosti od oko 80-120 deg/sec po pitch i roll za Attitude,a staviš 600-700 za RATE i ispod MAX limit isto ili više od RATE. I onda sam Rattitude radi tako da se do80% otklona palice (po defoultu,može se promjeniti u EXPERT tab-u),ponaša kao Attitude,i tu ti je brzina onih 80-120 deg/sec,pa možeš fino da letiš,a kad hoćeš flip ili roll,pukneš palicu do kraja,i on poslije 80% palice ulazi u RATE mode. I tada radi po brzini 600-700 deg/sec,i uradi flip ili Roll jako brzo. A čim pustiš palicu,vraća se ispod 80%,tj ulazi u Attitude mode i sam se stabiliše,tj,sam se ispravlja. Znači flipovi i roll-ovi jako brzi. Ali malo neprirodni,jer se nastoji previše izravnati,a na snimku ne izgleda dovoljno tečno. Drugi način toga istog je da ih radiš u RATE modu,ako letiš u RATE modu,ali onda moraš RATE-ove podešene na preko 500. Mana toga je što je jako divlji onda za normalan let,pa moraš koristiti velik EXPO na stanici ili u podešavanjima na GCS. Ja lično EXPO ne volim,jer mi je ta nelinearnost komande jako neprirodna. I treći način je da letiš u ACRO + mode. E,tu onda RATE vrijednosti staviš na oko 150,i minimalan EXPO. Tj,može čak i bez njega. E,sad,u normalnom letu,on je upravljiv,nije divlji,a kad pomjeriš palicu na max,softver prestaje da sluša AACC i GYRO,i daje koliko mogu komponente. (postoji ACRO + faktor koji definiše koliko procenata zahtjeva ploče će ignorisati. Ako je 100%,ne sluša ploču baš nikako,i daje maximume motora) Ja uglavnom letim tako,s tim da mi je taj ACRO+ faktor oko 65
deki-ns:
Rešio sam problem (yay)
Generalno sam samo promenio roll i pitch rate na 60 i smanjio sam expo na stanici na 0 jer mi je bio podešen na 45 a expo je podešen i u cleanflight-u na na 75 što je zajedno bilo previše.
Znači sada sam ostavio expo samo u cleanflight-u na 75 dok je expo u stanici 0
Radi savršeno!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version