RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
ak:
Sa distancerima se resava i problem pozicioniranja zica, tj. da ne idu oko krakova kvada negu po njima, a i skracuje se duzina.
Ovo je malo bolje resenje. Ovaj PDB je odlican zato sto na sebi ima regulator napona za 5V i 12V, i ugradjen filter pa FPV oprema moze da se napaja sa iste baterije sa koje se napaja i pogon bez smetnji. Mana je sto je materijal znatno slabiji od originalnog karbona i sto ce to da oslabi celu letelicu i pritom nije ni jeftin. Za te pare skoro pa moze da se uzme kompletan jos jedan zmr250 za rezervne delove. Ja sam problem filtriranja napajanja resio plocicom na koju je postavljen super simple osd, LC filter, i izvedeni konektori za bateriju, kameru, predajnik i RSSI. . Prednost je sto ga kompatibilan sa razlicitim letelicama :)
Planirao sam da zamenim alu distancere koji dolaze uz zmr250 sa plasticnim iz prostog razloga sto pri padu ce uvek puci pre plasticni distanceri i apsorbovati silinu udara te sacuvati sve ostalo a najlonske distancere je lako zameniti.
igorpl:
Pa vidi jeste da je malo slabija ploča ali treba videti da li postoji mogućnost da se ta ploča samo doda na onu srednju.
Vidim da vodovi po toj ploči imaju i od dole i od gore a pošto je karbon provodnik između ploča treba samo staviti neki izolator i zateći sve to lepo.
Kada dođe onda ću da razmišljam na tu temu. Znam ja dobro za čega koriste distancere ali ja ih lično nisam stavio jer sam koristio malo tanje akblove za glavni vod i pravio T vezu sa njima i kablovima od ESC-ova tako da su se jako lepo uklopili na 3mm prostora između ploča. Jeste da su se malo stisli ali radi posao. Što se tiče tih alumijiumskih distancera evo već 3-4 put rastavljam quad jer moram da stavljam bolje vijke koji ih drže. Vijci koji su fabrički došli za tu namenu su prekratki i svaki udarac izvaljuje navoj, krivi distancer...
Na kraju sam završio sa holšarafima koji su se urezali i sledeći put kada se desi izvaljivanje i odvrtanje mogu samo da ih bacim i zamenim plastičnim. Druga jako loša strana ovog frejma je premali otvori na donjoj ploči koji se nalaze naspram vijaka koji drže ove alu distncere. Pa svakiput kada menjaš distancer ili u mom slučaju vijak moraš da rastaviš bukvalno ceo quad. Ono jeste da postoji rupa kroz koju može da uđe alat da bi se to sve zateglo ali bi bilo mnogo bolje da su rupe veće pa lepo kad treba zameniš vijak bez rastavljanja quada...
matic:
Odlicna sprava ako qvad zavrsi u visokoj travi ili negde na drvetu
gizmo:
Ne znam bas koliko je pametno tako nesto koristiti, jer je bilo slucajeva da su ljudi gubili letelice zato sto su zaboravili da iskljuce bluethooth na Gopro.
ak:
Za travu je vise nego dovoljan buzzer/beeper.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version