RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (51/93) > >>

marko.jovanovic:
Rekoh već ali ne slušate.
AFRO 12A ESC može da radi 10 sekundi na 15A sve preko toga dolazi do sigurnosnog isključivanja ESC-a da se ne bi zapalio.
Otuda gubitak struje i otuda takve pojave najverovtnije.
To što ESC nema kondanzator to je zato što su konstruktori istog napravili da radi u tim uslovima za koje je deklarisan i bez kondenzatora i dodavanje istog neće promeniti situaciju. Ti motori  sa tim propelerima (6x45) kao što sam rekao na punom gasu VUKU NAJMANJE 17A. Ko ne vruje neka stavi veći ESC pa nek proba sa nekim mernim isntrumentom. A da budeš 100% siguran pokušaj da nabaviš prvo neki prijemnik sa dužim antenama koje se koriste u karbonskim trupovima i postavi ga tako da mu antene vire gore, ili postavi taj sateliti na neku cevčicu neka se nalazi gore iznad quada pa probaj da ga voziš na istim lokacijama samo testa radi. U koliko ti se opet dešava isto SIGURNO SI PRETERAO sa propelerima. Ako staviš 20A esc-ove nećeš imati problema nikakvih.
Ili vozi sa manjim elisama i manjeg koraka

marko.jovanovic:
miško BB
aj ponovi majke ti ponovo malo razgovetnije šta si hteo da pitaš oko žica.
Takođe mogao bi da probaš da nešto skarabudžiš.
Ako ti se eksperimentiše.
Nađi neki stari prijemnik na 2.4 koji ima dužu žicu za antenu, ako nemaš neki koji je pokvaren iskoristi sledeće:
1 antena od recimo neke stare wifi kartice ona crna u njoj se nalazi žica koja je prave dužine koliko ti treba.
2 takođe ako imaš neki stari laptop u njemu se nalaze žice za antenu to su one 2 koje su ili crne ili sive i idu od wifi kartice preko cele matične ploče pa do monitora. Žice tu ima koliko hoćeš.
3 takođe ako imaš neki stari wifi ruter sa onim crnim antenama u njima se nalazi žica koja ti treba.
4. Ako nemaš ništa od toga otiđi do nekog laptop servisa i zamoli ih da ti daju žice od wifi kartica iz laptopa imaju ih koliko hoćeš...
Zatim otvoriš satelit.
dužina žice koja ti je potreban za antenu određuje se formulom L=300/frekwencija u GHz
Znači ti možeš da koristiš recimo celu dužinu ili pola ili recimo 1/4 što je inače dužina one dve žice na satelitu.
Kada podeliš 300/2,44 dobiješ da je pua dužina žice 122,9. uzmeš dva parčete gore navedene žice odsečeš na tačnu meru pomoću na primer kljunastog merilac(šublera) ili drugih mernih instrumenata. Zatim odlemiš sa satelita stare i zalemiš nove.
To bi trebalo da ti da bolje rešenje po pitanju prijema jer onda možeš lepo žice da izbaciš gore pomoću vezica i termobužira.
Naravno stare žice nemoj da bacaš. Čak i bez formule možeš tačno da odrediš dužinu žice za antenu tako što ćeš jednu star antenu sa satelita da odlemiš i dužinu pomnožiš sa 4  (jer je obično ta kratka dužina 1/4 talsane dužine te frekwencije i iznosi negde oko 30mm) pa ćeš tako dobiti sigurnu dužinu žice koju bi i spektrum ugradio u satelit za karbonske trupove. Ovo ti govorim iz razloga što na tim visokim frekwencijama mala razlika u dužini antene pravi problem. Tako da najtačniju dužinu dobijaš merenjem dužine stare fabričke antene (žice) jer frekwencija na kojoj rade ti prijemnici ide u nekom opsegu i nije uvek 2.4 Ghz..... Ništa to nije bauk ako se odlučiš da to probaš.

xtrem:
Napajanje prihvatam kao moguću grešku. I opravdavam. Ako baterije nisu kvalitetne. Ne znam koje baterije koristiš. A smetnje u prijemu signala na 500 evra stanici i 60 evra prijemniku ne prihvatam da se nalazi u olovnoj kutiji. Ako je do toga,prodaj to,slobodno kažem SMEĆE. Jer isto se dešava i na 8$ prijemniku. Čemu daješ 60 evra za smeće kad možeš smeće da kupiš i sa 8$. Vjerovatno sam grub,ali stvarno sam često bio razočaran sa brendiranim imenima i skupim proizvodima. Kupi nešto na FrSky-u,stavi U karbonski frejm,i oko visokonaponske žice rolaj sa njim. Nećeš imati problema. :sljus :sljus :sljus

mishko.bb:
Vec sam skarabudzio, nisu potrebne dve zicke vec jedna sa sirmom (bas tu sam i uzeo, wifi od laptopa)

marko.jovanovic:
Eto samo proveri dužinu nešto mi je to predugačko. ili se varam....
Dužina treba da je jednaka talasnoj dužini na toj frekwenciji odosno negde oko 125 milimetara i to radni deo žice odnosno srednji deo a ne bužir.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version