RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (53/93) > >>

marko.jovanovic:
Ovde raspravljamo o antenama koje se najčešće nalaze na prijemnicima znači obična jedna žica!

mishko.bb:
Vec sam sa postavljenom slikom napisao da je zicka od wifi antene iz laptopa i da je sa sirmom koji je zalemljen na minus na satelitu dugacka 150mm + na vrhu srednji deo bez sirma duzine 31,2mm

fantombp:
Ove male zujalice su super adrenalinska zabava,naravno kad sve radi kako treba ali..
Ja sam prvi mali quad počeo da sastavljam krajem 2014 god. Beše to karbonski ZMR.
Išao sam logikom od viška glava neboli pa su komponente bile sledeće
-Motori Multistar elite 2206-2300kv
-Esc hobi king blue 10A flešovani na simonK
-Ram kao što rekoh ZMR 250 Karbon
-Elise 5*4
-FC APM 2,6
-Fpv na 1,2 ghz od 1000mW
To sve sa baterijom 3S 2200 je bilo teško 610gr. što nije bilo strasno pošto su motori snage 126W
Međutim nisam inao sreće sa tom letelicom nikad nije letela kako treba na samom sklapanju su mi se spalila 2 esc-a i probao sam 3 APM-a sa svima sam imao neki problem pa sam batalio pre nega što sam i poleteo kako treba.Ili je padao sam od sebe ili se blesavio bio jako nervozan itd.

fantombp:
Međutim nije mi đavo dao mira pa sam ponovo krenuo u ove vode ali sam ovaj put kupio TAROT 250 takođe karbon i izgleda fenomenalno težak samo 110gr.
ovaj put sam uzeo slabiji setap.
-Motri su EMAX 1806 2250kw
-Esc EMAX 12A sa Blheli
-FC je flip 32 6DOF
-Props 6*3 gemfan abs
-Baterija 3S 2200mAh bez fpv opreme sa 2/3 pa na gore gasa imam oko 17 min leta neverovatno.
Težina je 440gr.
Pozajmio sam fatshark atitude V2 komplet i dešavalo mi se da kad odem oko 200-250m od mene i dok sam u okretu da se nešto desi i ostajem na 1-2 sekunde bez komande osim gasa imao sam FrSky prijemnik sa jednom pokidanom antenom doduše skinuta je sa prijemnika,ali to mi se dešavalo nakon ugradnje VLinka imersion 250mW otklonio sam sa zamenom prijemnika.
Trenutno očekujem TAROT fpv sistem sa njihovom kamerom i njihovim antenama pa ćemo videti vredi li to te pare.
Kad sam stavio fpv imam 12min leta isto ludački manevri.
Štose tiče svega letelica je ekstra.
Uradio sam autotune i podesio neke parametre da bude ekstra živahan a opet leti kao po šinama.

marko.jovanovic:
Pozdrav.
Ono što ti prethodna konfiguracija nije letela jeste zaslužan ARDUINJO koji može i kafu da kuva i peče prase ako se dobro namesti i da leti u isto vreme, no namestiti APM je jako jako zeznuta stvar posebno za ovako male zujalice...
Za to ipak postoje naze 32, flip, cc3d i ostali.
To što su ti crkavali ESC-ovi je zato što si preterao sa setup-om koji ESC-ovi nisu mogli da podrže. Nekada su i 12A malo ali 10 je tek mizerija. Ti motori multistar elite su dosta dobri i mogao si i da ih ostaviš i koliko se sećam oni su 2150KV.
Ako imaš viška otkupio bih ja komplet ako su u životu i ako je razumna cena.

Dalje to što si ti postavio kao drugu sliku nema veze sa flip 32 nego je kk2 FC i ako ga imaš batali ga jer nije baš za ove sprave ako voliš brzinu, okretnost....
Ne kažem da ne mogu da lete ali daleko su iza gore pomenutih da ne pominjem podešavanja....
Ako ne veruješ pitaj rajker-a koji ga je prvo furao na ZMR 250 i pitaj ga kako se letelica ponašala posle zamene za cc3d
Baterija ti je malo teška. Obično se vozi sa do 1500 mAh jer na tako laganim malim quadovima svaki gram zna da smeta.
Nekada veći kapacitet baterije zna da se anulira zbog težine pa tako dobijaš sporiju i tromiju letelicu a tek nešto više vremena leta što je malo u odnosu na agilnost koju gubiš. Ne kažem za početak i vežbu to su dobre baterije ali kada uđe u prste traži se brzina...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version