RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
marko.jovanovic:
Daj neke karakteristike, sa slike se ne vide motori koji su koji je kv esc, predajnik, jedino antena vidim da je aomway.
I da niko da kaže kakve su te antene a vidim da ih dota ljudi kupovalo.
deki-ns:
Frame je LT210 ili ti kopija QAV210, ESC-ovi su LittleBee 20A ESC BLHeli OPTO 2-4S, motori su Eachine BG2204 2300KV (odlična izrada)
FC je NAZE 32 PRO, propeleri 5X4,5 bullnose, video TX je za sada AOMWAY 5.8Ghz 200mW 32CH dok nestigne Lumenier TX5G6 Mini 600mW 5.8GHz, FPV antene su aomway i odlične su (mislim da su u klasi sa mnogo skuplim antenama), kamerica SONY SUPER HAD ccd 600 tvl, RC prijemnik FrSky D4R-II.
Mali ša leti prelepo ali prilično sisa bateriju.Ako sa vozi malo žešće potroši 3S bateriju od 1300 mAh za dva minuta a ako se vozi lagano potroši je za 4-5 minuta.
Biće uskoro i neki video ;)
lazar89nis:
Da li neko od vas ko leti sa minijima koristi FPV Freerider simulator? Koliko je verno odradjena simulacija acro moda u njemu? Nisam do sada leteo moj quad u acro modu pa sam uzeo malo da se vezbam dok je lose vreme :) u startu nisam mogo ni jedan jedini okred da uradim :) sad sam se uvezbao koliko toliko pa me interesuje da li je slican osecaj kod pravog kvada? :)
Asterix:
--- Quote from: deki-ns on March 11, 2016, 05:12:40 PM ---Frame je LT210 ili ti kopija QAV210, ESC-ovi su LittleBee 20A ESC BLHeli OPTO 2-4S, motori su Eachine BG2204 2300KV (odlična izrada)
FC je NAZE 32 PRO, propeleri 5X4,5 bullnose, video TX je za sada AOMWAY 5.8Ghz 200mW 32CH dok nestigne Lumenier TX5G6 Mini 600mW 5.8GHz, FPV antene su aomway i odlične su (mislim da su u klasi sa mnogo skuplim antenama), kamerica SONY SUPER HAD ccd 600 tvl, RC prijemnik FrSky D4R-II.
Mali ša leti prelepo ali prilično sisa bateriju.Ako sa vozi malo žešće potroši 3S bateriju od 1300 mAh za dva minuta a ako se vozi lagano potroši je za 4-5 minuta.
Biće uskoro i neki video ;)
--- End quote ---
Lepo, imas mesta i za neku kamericu za snimanje tipa mobius. A kolika je tezina quada bez baterije?
Koliko si stavio alarm za bateriju na 3.4 3.5 3.6 3.7 ? I jel ides odmah na prizemljenje cim prvi put cujes alarm ili jos malo letis?
marko.jovanovic:
ESC-ovi komotno mogu da budu 12A jer nemaš veće propelere od 5 inča.
Za te male quadove pokušaj da nađeš manje motore sa većim kv brojem.
Na primer 3200KV a da furaš 4 inča propelere.
Možeš i da probaš sa RCX 2400 kv fantastični mali motori a mislim da im je 1804 oznaka i da su dosta lakši od tih koje koristiš.
Ako sisa bateriju tako brzo to onda znači da je preopterećen ili ti je baterija u maleru i da bi trebalo da probaš sa 4s baterijama jer su ti propeleri 5 inča.
U koliko letiš sa 4s onda ostavi za svaki slučaj 20A esc-ove.
lazar89nis
Simulatori su za učenje komandi i snalaženje u prostoru.
U varijantama multirotora nemaju baš neke velike paralele sa realnošću osim kažem komandi i osećaja da reaguješ na iste.
Svaki quad ima svoj drugačiji osećaj naročito ove male zujalice.
nije isto kada furaš 3s ili 4 s bateriju, nije isto kada furaš 2204 motor ili 1806 motor
Nije isto kada letiš sa 4,5 ili 6 inča propelerima a posebno sa različitim koracima istih.
Samo jedan parametar od gore pomenutih promeniš i dobijaš potpuno drastične razlike pri odzivu na komande....
Avioni i simulatori i nekako a li quad teško da ima veze...
posebno kada je neki trećerazredni simulator u pitanju.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version