RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
deki-ns:
Težina bez baterije je tačno 320g
Alarm sam stavio na 3,6V i gledam da ga spustim čim krene da pišti.Nakon sletanja kada se baterija oporavi u bateriji uvek ostane minimum 3,7-3,8V
Koristim ove baterije http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18207__Turnigy_nano_tech_1300mAh_3S_45_90C_Lipo_Pack.html
Razmišljao sam da probam 4S ali neznam da li ovi motorići mogu da rade na 4S
marko.jovanovic:
Šta da ti kažem ako možeš da uprediš debljinu žice sa nekim slinčim motorom na primer sunnsky 2300 koji je dosta popularan pa vidi da li su slične. 4s možeš da probaš ali smanji prvo korak elise odnosno probaj 5x3 za početak pa vidi da li se greju motori previše.
Sve do sada što sam vozio od motora radilo je na 4s bez problema a bilo je emax 2204, sunskay 2204, beaby beast 2206... uz naravno 5x3 propelere i radilo je bez problema na 12A esc-ovima. Tiimaš jače tako da nema zime.
deki-ns:
Jedno pitanj eza iskusnije.
Da li podešavate expo za throttle, odnosno throttle curve?
Na slici se vidi kako sam ja podesio kod mene, ali nisam siguran da li je dobro da bude ovako ili je bolje da bude linearno.
Takodje me zanima da li postoji način da se podesi tako da gas ima brži odziv, odnosno da sa manjim pokretom palice gas dostigne maksimum?
zajko:
Nisam bas siguran da je EXPO dobra varijanta za THRO... bolje linearno
A na drugo pitanje , zavisno od stanice, valjda, ali mislim da THRO curve, resava to pitanje ! Rekao bih da se prvo pitanje kosi sa drugim
marko.jovanovic:
EXPO na gas nije baš primenljivo.
Smanjivanje hoda palice odnosno odziva smanjuje rezoluciju iste tako da kada ti treba malo finiji veći ili manji gas to je teško ispoštovati sa tim što ti hoćeš.
Ako ti pravi problem prebrzo reagovanje stavi onda veću bateriju i manje propelre pa uči sa njima prvo da manevrišeš.
Kada ti to uđe u prste onda kreni sa postepenim olakšavanjem quada i povećavanjem propelra, u protivnom biće viće štete a manje zezanja i uživanja.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version