RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (11/93) > >>

mihajlo:
U pravu je Marko za pdb.A ja bih preporucio ovu plocu

http://www.aliexpress.com/item/Power-Distribution-PCB-Board-Naze32-10DOF-W-5V-12V-BEC-Micro-mini-OSD-Naze32-OSD-for/32433521815.html

Mishko kamera ti nema dobar ugao mora biti podignuta jer se multi naginje napred pa ces u ovom slucaju gledati u zemlju.

marko.jovanovic:
Sve može da pukne i da se polomi naravno, naavno da ne treba sada da rastavljaš i ponovo sastvaljaš....
Samo kažem šta je lakše. I moj prethodni quad je bio sa kablovima i sve je bilo kako treba uklopljeno ali se oduzelo dosta vremena dok se to nije sklopilo. Takođe znam sa kablovima ali zezanje je zezanje. TE PDB ploče su dosta jake mogu ti reći i da bi napukla treba da ga dobro zalepiš o beton ili neki tvrđi predmet. A onda kada se to desi veruj mi nije samo ta ploča problem nego još štotšta.
Svejedno. Ja trenutno koristim onu najprostiju samo što sam joj malo modifikovao elektroniku tj ugradio sam dva kondenzatora na ulaz i izlaz 7205 regulatora kako bi napon od 5V bio stabilniji jer ga koristim umesto BEC-a
Takođe imam i overcraft v4 PDB ali ona čeka neke druge projekte jer mi je ovaj trenutno za iživljavanje do krajnjih granica (da bi znao gde je granica moraš je preći). Nisam mislio da ti solim pamet samo sam napisao kako to može drugačije da se uradi.
Što se tiče kamere trebao bi da je malo podigneš pod uglom prema gore kako je i mihajlo rekao jer će ti tako biti lakše da upravljaš dok letiš FPV...
Još bolja varijanta je da kameru polugama vežeš za neki servo i da taj srvo uključiš na nazu kako bi ti oponašao gimbal po XY osi dobra je fora posebno za FPV trku jer kada ti je kamera stalno okrenuta prema gore onda sa sletanjem imaš malo problema a ovako se kamera prilagođava uglu quada. A sledeći ram će mi definitivno biti ovaj
http://www.fpvmodel.com/zmr250-v2-250mm-carbon-fiber-mini-fpv-quadcopter-frame-kit-with-pcb-board-and-led_g1005.html

mishko.bb:
Kada budem sklapao sledecu ili menjao neki deo na ovoj, videcu da nabavim tu plocu, znam da je dobra stvar. A kamera ima svoj kanal i kao sto Marko preporucuje vec je vezana na servo, tako da stanicom korigujem ugao. A vi bi mogli da pitate kada narucujete da li treba jos nekome nesto  ;namig

marko.jovanovic:
Imaš mogućnost da naza kotroliše ugao kamere sama kao što to gimbal radi, ne moraš da sam podešavaš nego sam automatski to radi u zavisnosti od nagiba. Već sam postavljao negde pa ako nisi video i ako ne zna za tu foru evo ga video:

mishko.bb:
Da, da...namesteno mi je kada potencioni stoji na sredini da sama naza kontrolise ugao, a kada mrdnem gore ili dole stoji fiksno, samo kada je auto nesto mi je mali ugao (nisam uspeo da nadjem opciju za automatski veci nagib).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version