RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (19/93) > >>

xtrem:
Da,slažem se. CC3D je ploča odlična za ovu vrstu letenja. A ako neko leti na LOS,i još pri tome ako želi nešto da snima,makar i amaterski,treba nešto sa 10 senzora. Jer jednostavno ne može se pratiti šta se snima i razmišljati o visini,vjetru i slično. Što se tiče Open Pilot-a i njihovog GCS,mislim da je to naj "friendly user" platforma. Ni jedna druga platforma nije toliko jednostavna za upotrebu. A pošto je open srce,razvijala se jako brzo i pohvalno. Tako da sad skoro da nema nešto što se ne može podesiti na CC3D. Nađalost,kruže glasine da se Open Pilot rasipa. To je cijena jeftine kineske robe. Osnivači su vjerovatno shvatili da se od dobrote ne živi,a sa druge strane GORE platforme prodaju svoje softvere i svoje kontrolere za stotine i hiljade dolara.

marko.jovanovic:
xtrem imaš temu predstavite sebe i vaš hangar ako baš hoćeš da se prestavljaš.
Opet ponavljam u letenju i ponašanju u letu nema apsolutno nikakve razlike između cc3d, naze32, flip32
Cena klonova kod kineza je tu negde jedino se naze32 full ističe mada mi još uvek nije jasno zašto kada imate filp 32+ koji košta skoro kao i cc3d i isti je naze 32 full.
Mene lično na cc3d nerviraju oni tanki kablovi i konektori koji kada odu možeš da se slikaš sem ako nisi vičan lemljenju i preprvakama.
I kod naze i kod flipa postoje pinovi za sve i rupice na ploči tako da ako vam volja može da se lemi šta god ti padne na pamet i koja god vrsta koenktora... Takođe ranije mi smetalo što si za spektrum satelite morao da dovlačiš i lemiš žicu od neke tačke na kome je +3,3 V,a vidim da u to sada sredili. Što se tiče mini 250 klase a posebno blackout i ZMR250 ko prati primetio je sigurno da stvari idu u jako pozitivnom smeru. Tu su nove PDB ploče za koje direktno možete zalemiti nazu ili cc3d ili flip tako da je kablirarnje svodi na minimum. Takođe direktan lem OSD uređaja, filteri za kamere..... A i ZMR se poboljšao jer postoji verzija 2 koja ima 4mm podebljane i pojačane ruke kao i 2mm ploče ili 3mmm nisam siguran. Znam da je bolje svakako u odnosu na stariju verziju.

ak:
Problem sa CC3D i openpilot-om je sto su se u pocetku ponasali krajnje bezobrazno i zahtevali da se porucivanje cc3d ploca najavljuje samo za registrovane clanove mesecima unapred. Iako su nazvali projekat Open drzali su ga prilicno closed, ne sam software vec hardware. Da je hardware bio lako dostupan bilo bi mnogo vise razvoja na openpilot-u od strane community-a. Dok je cc3d bio jedan od retkih kontrolera koji je radio odlicno sa openpilot software-om bez mnogo dodatnog podesavanja nisu hteli da se sire dalje. Imati cc3d je bila privilegija pre nego stvar izbora. Coveku koji razvija cleanflight treba skinuti kapu za ulozeni trud, potroseno vreme i nacin na koji to radi.

gerotmf:
BG dobio hqprops 5045 bullnose propove  :)aplauz

http://www.banggood.com/HQProp-Bullnose-5045-5X4_5-Glass-Fiber-Mix-2-PCS-CW-CCW-For-Mini-Multirotor-p-998578.html

Asterix:
A ima i gemfan bullnose 5045 i gemfan bullnose 5046 (ovo je verovatno kopija hqprops 5045 bullnose tako mi izgleda) sad sta je tu najbolji izbor.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version