RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Mini Quad 250 FPV

<< < (20/93) > >>

gerotmf:
Za HQProps znam da su dobri, quad je dosta brzi (prema 5030 gemfan), brze i prazne bateriju ali sta cemo :), propi su dosta cvrsci - sto je isto super kod brzih manevara. Narucio sam 10tak parova, pa cu da javim ako su stvarno original, pre toga sam kupovo od lokalnog dilera ali nema vise bullnose na lageru.

mihajlo:
Ne poderivi.Trpe padove pa cak i po betonu

http://www.banggood.com/KINGKONG-5040-Propellers-CW-CCW-10-Pairs-For-QAV250-RC-Multirotors-p-1000415.html

marko.jovanovic:
Poenta FPV quadova nije u nepoderivosti propelera.
Suviše su jeftini da bi se obraćalo pažnaj na to.
propeleri postoje od ABS plastike, nailona, takođe postoje kombinacija plastike i vlakan kao i karbonski.
Karbonski su najjači ali ih skoro niko ne koristi za trke jer ništa nije nesalomljivo.
Pogotovo kada vidite cene karbonaca. Ono što bih ja dodao to je da je teško naći originalne recimo GF propelere jer su sve kopije na netu.
Sećam se recimo 5030 koji su svašta izdržavali a sada propeler ode na jaču travku. Doduše sve što je preko 5030 kao i 6030 sve je jače i izdržljivije ali ne toliko koliko svi polažu nade u to naročito kada brečite o beton, zakačite granu, olivadite quad naopačke ili sa strane ....
Ne radi se samo o tome da se propeler ne pokida pri nekim udarima tipa da otpadne ceo krak ali na svakom se napravi nekakvo oštećenje koje kasnije može da rezultira otpadanjem u letu tog kraja i belaja velikih. Propeler je da se vozi dok ne dođe u dodir sa nečim. I naravno obavezna zamena posle nekog kontakta.
TRenutno sam iznaručivao svašta sa neta od kineza a stigli su mi 6045, 6040, 5030, 5040 fale mi samojoš da stignu 5045 pa da probamo kako leti sa kojima. Takođe su mi stigli emax 2040 2300 kv 4komada koje sam namontirao na 20afro esc-ve i zmr250.
TEstirao sam jačine struje i zagrevanje na raznim režimima i mogu vam reći da su jako osetljivi motori na ekstremen uslove.
prikačio sam recimo motor na 30A ESC i testirao ga sa 6045 na 3s i na 4s. Na 3s se dosta greju ali msilim da ne bi trebalo biti problema jer se ne voza stalno pun gas. Ali na 4s je grejanje preterano, potisak abnormalan a jačina struje 24-26A po motoru.
SA 5 inča propelerima je već smešnija i drugačija priča. Zanči moj zaključak je nikako 4s i 6 inča propelere makar bili i 6030 jer se dosta greju!

ak:

--- Quote from: marko.jovanovic on October 06, 2015, 10:50:38 PM --- Zanči moj zaključak je nikako 4s i 6 inča propelere makar bili i 6030 jer se dosta greju!

--- End quote ---

To zavisi od motora...

marko.jovanovic:
Izvinjavam se moja greška naravno da zavisi do motora nisam napisao da se zaključak odnosi na emax 2204 2300 kv motore koje sam lično testirao!
Inače niko skoro i ne leti 4s setup sa 6045 propelerima jer su prejaki za tu klasu a i nema nikakve svrhe.
Uglavnom se vozi 3s i 6045 ili 6040 i 4s sa 5030, 5040, 5045 mada se meni više sviđa varijanta 4s i 5040 jer su čvršći od 5030 naravno jači bez gubitka energije jer nisu savitljivi a i lepše mi se čuje quad kada potegneš jaku kontru kao formula!
Nekako filing je jako dobar mada ni oni 5030 nemaju loš zvuk ali su nekako ljigavi..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version