RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu..
tibeteagle:
--- Quote --- Ma i da padne na tu raketu, ne'bi bilo nista, ili su shuplje ili su od kartona a tenku ne'bi zagrebo ni farbu...
--- End quote ---
I po meni nije bilo prevelikog rizika od nekog prihvatljivog za ovakav događaj, pogotovo što je letelica mala, oklopi debeli, a civila veoma malo. Ni ruskim helikopterima ne bi zasmetao, a da jeste, bilo bi sramota da je tako osetljiv na malog "komarca". U svakom slučaju bila je sreća što je izabrao baš dobru visinu.
Interesantno je zapaziti, da pored mnoštva prikazanog teškog naoružanja ni jedan od njih nije pogodan da se "skine" neki mikrodron. mmmm Vojska zaostaje i mora će uskoro da sklopi neku anti dronsku jedinici. lol Bolje je da pozovu obične lovce na fazane sa sitnom sačmom. Jedino to pomaže, a nikakve haubice i rakete. Ovo nije šala, već predigra za rat roborta, dronova, klonova i svega što je već viđeno u maštariji zvan "Rat Zvezda".
Da se opustimo a u temi.
Koliko su današnja teška naoružanja naspram budućih "robot boraca" obične konzerve :P...pogledajte ovaj klip sa insertima iz filmova Transformersi. Svaka čast dizajnerima animacija, a još veća onom mašincu koji će ih napraviti. :)aplauz
;namig
gizmo:
--- Quote from: tibeteagle on October 16, 2014, 09:50:40 PM ---I po meni nije bilo prevelikog rizika od nekog prihvatljivog za ovakav događaj, pogotovo što je letelica mala, oklopi debeli, a civila veoma malo. Ni ruskim helikopterima ne bi zasmetao, a da jeste, bilo bi sramota da je tako osetljiv na malog "komarca". U svakom slučaju bila je sreća što je izabrao baš dobru visinu.
--- End quote ---
Tvrdis da se nista ne bi desilo da recimo glavna ili repna elisa Gazele raspali u Phantoma?
tibeteagle:
Da. Komad plastike od 1-2kg ne bi naškodio ni manjim helikopterima. Idi brlizu i vidi da nisu od sira, pa ni kajmaka. Sferićna kabina od polikarbonata je veoma jaka i može da odupre i manjim mecima od olova...
U ostalom Gazelin rep je zaštićen sa okvirom...
Ivan Milenkovic:
Lik jeste rizikovao i napravio super snimke, svaka cast. Isto tako je mogao da ima samo takve probleme, sva sreca ovo je bilo na dan kada je bila ta tekma ili sta li vec, ili dan pre toga, inace da su dobili upustva ranije, mogli su ga/ih privesti kao nekog teroristu, oduzeti letelicu i kompletnu opremu, ko zna sta jos..
Da ne pricam o tome sto je leteo direktno iznad ljudi tako da je bilo nekih problema... Mada sam i sam dan pre parade u gradu ispao budala i leteo i izgubio signal sa hexom, pa je odletela malo vise nego sto je trebalo.. jeste moglo je svasta da se desi, srecom samo sam polomio jednu rucicu.. Sledeci put cu paziti... :sljus
Romeo:
http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/ekskluzivno-policija-pronasla-dron-clanak-1590710
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version