RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu..
jojkic:
--- Quote from: tibeteagle on October 16, 2014, 10:14:36 PM ---Da. Komad plastike od 1-2kg ne bi naškodio ni manjim helikopterima. Idi brlizu i vidi da nisu od sira, pa ni kajmaka. Sferićna kabina od polikarbonata je veoma jaka i može da odupre i manjim mecima od olova...
U ostalom Gazelin rep je zaštićen sa okvirom...
--- End quote ---
Mislim da je jako glupo raspravljati o tome da li bi quad poput Phantoma mogao da ošteti helihopter ili ne.
Sa vojskom nema rasprave, jer su jako zadrti po bilo kakvim pitanjima, pogotovo pitanjem bezbednosti
ali teoriske rasprave, čisto da dodam da uzmeš u obzir i Lipo bateriju koja može jako lepo buknuti i napraviti požar pri jačem udaru.
r-xx:
Pravi heli ima takvu promaju ispod sebe, te bi siroti fantomcic bio oduvan, a i vece sprave isto.. (pijemo)
tibeteagle:
--- Quote ---Pravi heli ima takvu promaju ispod sebe, te bi siroti fantomcic bio oduvan, a i vece sprave isto.. (pijemo)
--- End quote ---
Jeste, to jako smanjuje verovatnoću od udara. (pijemo)
--- Quote ---Mislim da je jako glupo raspravljati o tome da li bi quad poput Phantoma mogao da ošteti helihopter ili ne.
--- End quote ---
Naravno. To je bila samo moja procena, na osnovu poznavanja materijala, konstrukcija, brzine i mesta udara od čega zavisi sila i sl. Nisam hteo da umanjim rizičnost događaja, ali svako mora priznati da je u svojoj RC letačnoj karijeri preuzimao izvestan rizik da bi napravio dobar let ili snimak sa avionom, helikopterom ili mikrokopterom, pa i sa kamerom u ruci.
Rizika će uvek biti pa i hrabrih i odgovarnih pilota koji će biti spremni da se suoče sa njima, a neki neće. No risc, no fun.
Obično ne volim u opšte da komentarišem ničija nagađanja i strahove tipa "šta ako", jer to nema smisla.
Sve je relativno, a po potrebi nekome apsolitno, ako mu to donosi korist.
LazarStan:
@Jojkic,ja se nekada jedva uspavam upravo zbog Lipo baterija,kad se vratim sa letenja pa onda ne planiram narednih 5 dana da ne letim,stavim u storidz ali stavrno su opasne!Ili kad porodicno odemo negde,nokte pojedem dok se ne vratimo,u glavi samo pozar vidim,ode stan haha!Iako je sve u redu jednostavno se plasim!
tibeteagle:
--- Quote ---@Jojkic,ja se nekada jedva uspavam upravo zbog Lipo baterija,kad se vratim sa letenja pa onda ne planiram narednih 5 dana da ne letim,stavim u storidz ali stavrno su opasne!Ili kad porodicno odemo negde,nokte pojedem dok se ne vratimo,u glavi samo pozar vidim,ode stan haha!Iako je sve u redu jednostavno se plasim!
--- End quote ---
Ima leka da budeš miran. Drži LiPo u dobro zatvorenoj metalnoj kutiji.
Opet sam pomogao nekome ko strahuje. Neću više. ???
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version