RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Profesionalizam i odgovornost

<< < (3/4) > >>

mraka:
Bio si vrlo jasan :)

Treba sve nas koji se bavimo ovim poslom profesionalno da itekako interesuju tracarenja iz novina i nacin na koji je nas posao predstavljen u javnosti, kako bi ga predstavili u sto je moguce boljem svetlu - to je moja poenta.

Danijel:
Na dan kada su me iz novina zvali da podignem transparent ekipa koja je bila zaduzena za video je kod mene dosla ljuta jer ih je neki nazovimo Mraka prevario. Dao je oglas da snima sa velikim helikopterom i ponudu da snima sa kamerom koju oni hoce a kad su dosli on je izvadio gopro i neki helikopter igracku kako oni kazu koji nije imao snage da podigne transparent. Pa su ljudi od muke zvali prvog ko je bio slobodan taj dan, a nisu slucajno dosli kod mene.
Ali to i nije prvi slucaj da se ovo desava da na internetu pisu na sajtovima svasta a ono snimaju sa gopro kamerama i na sred snimanja ljudi su na muci da zovu nekog ozbiljnog.
E ja mislim da si to Bio ti Mrako cim se ovoliko raspitujes za ovo pa ti krivo sto sam ja naplatio.
Moras da shvatis i ti i multikopteristi koji imaju kamere na modelima svojim i naplacuju to, a pri tome imaju samo 1 model nisu MODELARI vec ljudi koji su kupili igracku koja sama leti pa se malo igraju. Multikopter sa kamerom je komercijalna sprava koja sluzi za snimanje iz vazduha, ubijena sprava do te mere da svaka baba moze da leti, i nema akrobatska svojstva SRECOM. Cika ZUBA leti akrobatke modele multikoptera i smatra to kao hoby a ti letis da bi zaradio pare a to je velika razlika izmedju modelara i tebe.
Nego da ti porucim da i dalje nastavis da lazes ljude kako snimas full hd sa najboljom letilicom a nisi jedini ima ih dosta koji to rade ( a svi do jednog snimaju sa gopro), jer od tebe i takvih ja i mozda jos samo 3 osobe koji se bave ovim poslom ozbiljno, ce imati prihod jer ce nas ljudi kad te oteraju sa snimanja zvati.  (yay)

banbo:
Kao sto to na Balkanu biva, nama netreba niko sa strane ili drzava, dovoljni smo sami sebi.  :sljus

saxpg:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=10&dd=20&nav_category=78&nav_id=913955

Uhapšen "vozač" drona iz Mančestera

--- Quote ---Kako prenosi BBC, dron je tokom meča Mančester Siti - Totenhem primećen na istočnoj tribini stadiona Etihad, a engleska policija je navela da je 41-godišnjak uhapšen na obližnjem parkingu, a potom je pušten uz kauciju na osam nedelja.

Potparol mančesterske policije rekao je da je čovek uhapšen pod sumnjom da je prekršio pravilnik o funkcionisanju vazdušnog saobraćaja, odnosno da je ugrozio vazdušni prostor.

"Dronovi predstavljaju potencijalnu pretnju za sve ljude na stadionu. Takođe, i mali dronovi mogu da budu teški sedam do osam kila i mogu da izazovu povrede, ako padnu sa visine. Srećom, u ovom slučaju niko nije povređen", rekao je glavni ispektor mančesterske policije Kris Hil.

"Ljudi možda ovo vide kao manji prestup, ali dronovi narušavaju vazdušni prostor, pa je samim tim ovo ozbiljan prestup", dodao je on.
--- End quote ---

Imam jedno pitanje za "vozace dronova"  :
da li je moguce kod Phantoma ( kakav je vozen na utakmici SER-AL ) upariti vise daljinskih upravljaca (ili iPAD-a ili cega vec) tako da se preuzme kontrola nad njim u letu?

jojkic:

--- Quote from: Danijel on October 19, 2014, 07:14:46 PM --- a za mene ne brinite moji padovi nisu amaterski.

--- End quote ---

Ja bih voleo ako je neko u mogućnosti da mi objasni kako izgledaju ne amaterski padovi tj. profesionalni padovi.
Jer to znači da letilica pada prema mesecu, suncu ili ima antigravitaciju pa ne pada na zemlju ili ?

Da li vlasniku rc letilice koji je ,,profesionalac,, pošto ne pada amaterski, je dozvoljeno da nadleće puteve, mostove i auto puteve gde se vozi brzinama od 70 do 100 km na sat, gde i jedan ker ako ga pregazite vam izbuši auto do stanja nepopravljivosti ili čak malo skretanje pažnje vozača je dovoljno da izazove lančani sudar sa fatalnim ishodima ?

Da li je u redu da profesionalni padači nadleću koncerte i skupove sa visokom koncentraciom ljudi ? Kako se tu postiže profesioalni pad ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version