RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI
HK 450
rolex:
Može da se plati direknto karticom. Kupio sam taj kit i upravo ga sklapam. Predhodno sam sklopio HK450 sa stanicom HK 2.4 6 ch. Stanica je za te pare odlična i sasvim upotrebljiva. Naravno uvek je bolji neki Brend ali 30 dolara naspram min 200 je drastična razlika.
Za Aca405:
ESC mora da bude 40A npr. turnigy plush 40a. Imam Assan 410 gyro i nije loš. Ako hoćeš stanicu da vežes na simulator onaj kabal ti neće pomoći. On je samo za programiranje stanice. Kabal koji ti treba je Isti kao za esky ali ga nema u HK. Ja nisam koristio ubec jer pomenuti ESC ima odličan stabilizator na 5v 3A. Imam (onu prvu verziju) i kabal za punjenje 2 baterije 3S sto znači kao 6S. Koristim ga za punjenje flymax baterija na kojima pise da je max za punjenje 1C. Repni gyro imam bas taj koji ti nameravaš da uzmeš. Medjutim nisam baš preterano zadovoljan sa njim. Mislim da je MKS DS 480 koji sam posle uzeo mnogo bolje rešenje. Pogledaj malo sajt www.hk450.com ima zanimljivih stvari. Mogu da ti pošaljem na email konfiguracioni fajl za programiranje stanice. Jeste za moj heli ali ćeš ga lako prilagoditi tvom heliju. Pozdrav.
MEPHISTO:
Поздрав Ролекс, хвала на инфо!
Ја тренутно склапам хк450 од ХК али ми је ова са алу главом много симпа и баш је повољан.
Кад завршим склапање постављам ближе детаље и конфигурацију.
Поздрав, успут, добро дошао на форум!
aca405:
Zdravo Rolex, dobrodošao u društvo nas početnika sa ovim modelom 4e
--- Quote from: rolex on October 25, 2009, 08:04:29 PM --- ESC mora da bude 40A npr. turnigy plush 40a.
--- End quote ---
Stanica i delovi su na putu, a narucio sam 30A Plush, po preporukama iz prethodnih postova i UBEC. Nadam se da ce lepo raditi, jer vidim da i drugim a radi ta kombinacija.
--- Quote ---Ako hoćeš stanicu da vežes na simulator onaj kabal ti neće pomoći. On je samo za programiranje stanice. Kabal koji ti treba je Isti kao za esky ali ga nema u HK.
--- End quote ---
Citao sam komentare bas kod narucivanja tog kabla gde ljudi pisu da ga koriste za simulatore (FMS, Real...) pa se nadam
da cu i ja uspeti, jer to mi je cilj, sto vise vezbanja dok sklopim 450 i dok je lose vreme. Javljam kad stigne, da li sam uspeo i kako.
--- Quote --- Imam (onu prvu verziju) i kabal za punjenje 2 baterije 3S sto znači kao 6S. Koristim ga za punjenje flymax baterija na kojima pise da je max za punjenje 1C.
--- End quote ---
Odustao sam od varijante punjenja po dve baterije istovremeno, tako da nisam narucio taj kabl. Ubedili su me ljudi da ne bi imalo puno efekta u kombinaciji sa punjacem koji sam narucio.
Uskoro bi trebalo da stignu svi delovi pa krećem u kompletiranje helikoptera, pa javljam detalje kad bude nešto i da se pokaže.
jrlotpi:
Copter -x sam sklopio juce i leteo sa njim ,vredi svaku paru dobija se sve u aluminijumu i vise se isplati da se uzme ceo kit nego posebno da se narucuje deo po deo za rezervu za (trex-450 i hk 450)
U verzuji HK-450 koristim speedcontroler 40A i lepo se pokazao, po sletanju nije preterano zagrejan (mlak je)
U verziji Copter-x koristim speedcontroler 30A i po sletanju je vreo u oba slucaja je motor
Turnigy E500 6T 4000Kv 200W Heli Motor
neznam kakva su tudja iskustva sa konrolerom TURNIGY Plush 30amp http://hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2164 i pomenutim helyjima
MEPHISTO:
Треба ми сават од оних који су већ склопили ХК450 и летели га - као што се зна делови стижу не у тоталном киту већ монтирани у поједине склопове.
Питање гласи: да ли те склопове треба растављати и поново састављати (локтајт итд.) или је то фабрички поуздано склопљено?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version