RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

HK 450

<< < (28/47) > >>

aca405:
Krenuo sam da sklapam HK-450 pa imam par pitanja:

1. Sta stavljate na srafove, koji lepak? Ukapirao sam iz uputstva da samo spojeve metal-metal treba zalepiti, ali sta koristiti? Da li moze obican superlepak (LOCTITE) ili treba nesto drugo? U uputstvu se pominju razne oznake (T22, R48, cyanoacrylate) koje mi bas nisu poznate.

2. Cime podmazivati odredjene spojeve? Da li moze obicno masinsko ulje ili treba nesto drugacije? Da li podmazivati veliki zupcanik (plasticni) u spoju sa zupcanikom motora i sa cim?

Ako imate jos neki savet sto sam zaboravio da pitam, tu sam da vas saslusam.

fenix:

Ja sam na  HK za srafe koji idu u metal koristio Bison metal lock imas ga kupiti u skoro svakoj prodavnici boja i lakova. U uputstvu T22 je oznak gdje trebas staviti ovaj metal lock.Znaci poskidas sve srafe naravno tek poslije instaliranja servoa jer svakako trebas neke skinuti na prednjem dijelu kako bi mogao postaviti servoe.Naravno da je potrebno to uraditi i sa srafima na rotoru.

Veoma je  :jaki: pa treba voditi racuna da ga ne stavis nesto pretjerano jer bi mogao imati problema ako budes odvrtao te srafe.Sto se tice imbus srafa losijeg su kvaliteta tako da sam  imao problema kod onih diijelova gdje se treba dobro pricvrstiti spoj npr.sipka za repni rotor.Ja sam koristio imbus 1.5 ali sa ovim kljucem ima lufta a  kjluc dvojka je veliki mmmm .Pokusao sam i sa torx 6 ali je i on preskako na ovim mjestima koje sam maloprije pomenuo.Citao sam na i forumima da je ovaj problem bas zbog kvaliteta srafa.Vec sam narucio Iz UH ove srafe  http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idproduct=6986    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idproduct=6983  tj.krstaste da vidim da li ce odgovarati tako da ubuduce nebi bilo ovih problema  sve u stilu zasto moze jednostavno ako moze komplikovano.
   Cyanoacrylate je super lijepak tako da njega primjenjujes na dijelovima gdje je to oznaceno.

Nije potrebno podmazivati plasticne zubcanike.

fenix:
   Drugi,treci i cetvrti let su takodje prosli bez problema  (pijemo) Nakon prvog leta koje je bilo opipavanje pulsa heliju a i meni ovo je sada bilo pravo lebdenje ,grc je nestao sa prstiju i iz stomaka ali oprez je bio na nivou  :big smile sasvim sam zadovoljan kako je podesen heli jos cu malo da experimentisem sa zirom.Ovo je bilo lebdenje na vecim visinam bilo je tu malo i okreta pokusaja kretanja naprijed  nazad ali lebdenje je prioritet.Posto imam jedan dio rezervnih dijelova a ostali dijelovi mi stizu uskoro tada ce se opustenije krenuti i u ove druge faze letenja  :mhm .Sa tri baterije i limitom od 5 min. po bateriji sasvim je dovoljno za jedan izlazak,za sada.
U sledecem periodu bice letenje u ovome stilu a kad se kod kuce naravno simulator.
  Na bojnom pollju je taj dan bio i Sasa - saxpg naoruzan sa sve FUJJJI aparatomi ,kamericom pa je zabiljezio ove trenutke sa odlicnim fotkam i videom.
   Pa krenimo redom...  (photograf)

cane:
Boga mi,Feniks,za par dana nece ti trebati training gear kako si poceo.Svaka cast i samo napred.

fenix:
Hvala Cane  (pijemo) sto bi rekli nauci prvo puzati da bi znao hodati.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version