RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI
HK 450
srdjan012:
(res) (res) (res)
fenix:
Sta reci nego da je ovaj heli odlican i za pocetnika iako je predvidjen za 3D.Prije svega zbog cijene helikoptera,rezervnih dijelova.Nakon mojih prvih 7-8 startova moram da kazem da me je odusevio kako ce dalje da bude, vidjecemo.Sa ugradzenim komponentam sam zadovoljan mada cu speed od 30A zamijeniti sa 40A jer je vruc poslije letenja iako sam ugradio UBEC.Pored ovoga ubuduce planiram da ugradim glavni i repni rotor koji su uradzeni od Al zatim karbonske krakove tako da ce imati jos bolje perfomanse.Ovu nadogradnju je stvarno zasluzio :mhm .
markoub:
Pozdrav dobri ljudi! :-)
Elem, do sada sam "spijunski", bez postova pratio forum, pa sada konacno nabavih i igrackicu :-)! I sve je to u redu, ali ne deluje mi kao da cu je ikad sklopiti! :-)
A zakljucio sam da iako hocu, to nece bas da valja... :(
Posto se ne moze reci da mi je negde konkretno zapelo (tj. itekako je konkretno, ali na mnoooogo mesta :-) ), vrlo bi mi znacilo ako ima neko u Bg ko bi bio voljan pomoci nama neukim pocetnicima :-)...
Zaista, naknada, hrana, pice, sve ostalo se podrazumeva :-), samo da se nekako izborim sa ovim cudom... :-(
moj tel je 065/6275-682, i nadam se sto skorijem pozivu, jer (kao sto je i shvatljivo) :-), sto pre mi se leti! :-)
fenix:
Naravno dosao je i taj dan kada se heli susreo sa majcicom zemljo :)aplauz Do sada sam napravio 22 leta i posto su stigli rezervni dijelovi poceo sam i sa letenjem a ne samo lebdenjem kontra let i sve po redu kako treba.Taj dan kad sam izasao da letim odlucio sam da skinem trener loptice.E nisam ih uspio skinuti jer sam prvi let onako radi zagrijavanja letio sa lopticama.Po nekom ustaljenom programu naravno prvo ide malo lebdenja pa kontra let pa malo naprijed ,nazad,koji krug..Limit leta je 7 min. i stanica je podesena na tu minutazu.Naravno prije polijetanja odredim i lokaciju za slijetajne gdje je sve cisto, ravno...E kada je stanica pocela da pisti bilo je vrijeme da se slijece a ja sam bio udljen od tog mjesta gdje je cistina tj.mjesta koje je odredjeno za slijetajne.Posto je vec baterija bila pri kraju obrtaji se polako smanjuju nisam imao vremena da ga dovedem na poziciju za slijetanje pa sam onako na brzinnu pregledao koje bi bilo mjesto dobro jer je vec heli poceo da se spusta zbog smanjenog broja obrtaja a za neke manevre nema se vremena.Ta lokacija gdje sam ga poceo slijetati bila je travnata tako da nisam mogao primjetiti da li se sta nalazi u travi.E kad je heli dodirnuo zemlju za tren je stao a onda se samo prevrnuo na desnu stranu i culo se nesto poput kvrc ") Nisam mogao da vjerujem ,kad sam dosao na mjesto pada primjetio sam na tom mjestu kamen na koji se spustio.E da nije bilo trener loptica nista se ne bi dogodilo :sljus jer je nasjeo na sredisnji dio gdje se spajaju karbonski stapici.Eto nekad trener moze i da naskodi.Naravno da se sve ovo jednom moralo desiti i sad znam kakav je to osjecaj.Sve u svemu ovaj put je dobro prosao jer je vec bio na malom broju obrtaja i skoro se bio zaustavio rotor tako da steta nije velika.Polomljen je gornji dio rotora,jedna veza , jedan servo i repna sipka.Posto su rezervni dijelovi veoma povoljni jos jedan plus za ovaj heli.Inace imam vec dosta dijelova ali sam mislio naruciti komplet repni i glavni rotor od Al koji kostaju negdje oko 33 evra za sada sam narucio ove dijelove koji su polomljeni tako da cu kompletirati ovaj rotor a ovaj sam narucio onako u kompletu sa sve Al dijelovima http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idproduct=10413a ostalo neka bude za rezervu :big smile
Iako je polomljen gornji dio rotora zamijenicu i ove dijelove na ovom rotoru.
Dijelovi http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9207 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9198 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9196
SaleR:
Ma to je sastavni deo letenja helikopterom, zato nemoj da se nerviras previse!
Samo napred i uzivaj, odlicno ti ide!
Naravno nemoj toliko dugo da letis sa jednom baterijom posto bateriju ne treba toliko prazniti. Ogranici vreme na 5 minuta, tako da ces tada imati dovoljno vremena da sletis gde god da pozelis, a i lakse ces napuniti bateriju (pokazalo se da kada praznis jako bateriju celije se ne prazne podjednako pa onda balansiranje traje neprijatno dugo).
Sale
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version