RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
F5J & F5J -400
mirce:
Rezultati su bili, što se mene tiče, zadovoljavaući. Opisao sam vam zadnji start u F5J klasi, tako da sam takmičenje završio u prvoj polovini učesnika...
Kao što se da videti, falilo je tu poprilično bodova do fly off-a...
Sa druge strane, nisam ne zadovoljan, jer verujte, ja nikad ne letim po takvim uslovima.
Inače, strah sam razbio u prvom startu.
Na otvaranju takmičenja pričalo se da u najmanjoj kategoriji ima mogućnost ponavljanja starta, dok u velikim (F3J i F5J) nema. Pričali su na madjarskom, pa je onda tu bila i mala diskusija, sve u svemu, ja baš nisam razumeo najbolje.
Na startnom mestu sam bio sam, vetar ne da duva, neko piči samo tako... Trema, uzbudjenje... ")
Poleteh i posle malo više od 3 minuta eto mene na sletanju. Srećom zabodeh cilj...
Pitam glavnog sudiju jer mogu opet, on kaže može, ja trk po model i sad, da bi resetovao visinometar moram da isključim i stanicu i bateriju u modelu.
Kad palim stanicu imam jedam prekidač, za tamo neki mix, koji kad ne uključim desni eleron ostane spušten za oko 10 tak milimetara.
Ne morate me pitati da li sam zaboravio u toj frci da prebacim prekidač... Naravno da jesam... :sljus :sljus :sljus
Sad pošto se žurim, trk na startno mesto, palim motor, bacam model, Stork skreće poprilično u levu stranu, ja ono, kontra - rekontra...
Ta nisam ni poleteo, deru se tamo neki "nema ponavljanja starta"...
Šta ću, daj sad ajde brzo na sletanje, ali model ne da ide ulevo, nego nije normalmo. Još i onaj vetar, čoveče, katastrofa...
No, sletih nekako, sve je u komadu i imam šta da vidim, eleron spušten...
Rekoh sebi: -Mirče, kad si ovo preživeo, šta je za tebe da letiš kad je sve na svom mestu...
Tako da, eto, razbih maler na samom startu...
Glavni sudija se posle izvinjavao, ja isto, sve je prošlo u najboljem redu, a taj prvi let mi je bio najgori rezultat, koji se na kraju brisao...
Što se tiče Adama, Viktora i Lorike, šta da vam kažem. Najbolje bi bilo da sami pišu, ali pošto znam da Viktor i Lorika to neće raditi, evo mali rezime u par rečenica.
Po onakvom vetru letenje malih modela je baš bila ludost. No, takmičenje je takmičenje, tako da nema tu cile-mile, ideš letiš, moliš "Božu" da sletiš u komadu...
Lorika je u subotu imao peh sa baterijom, ali ta nova koju su "sklepali" mislim da nije imala kapacitet za više startova. To ga je možda koštalo boljeg plasmana u fly off-u, jer je start bio jedan za drugim, a Lorika se bojao da ako dugo drži upaljen motor u prvom startu neće imati "struje" za drugi.
Inače, plasman u fly off je veliki uspeh. Do zadnjeg, šestog, turnusa, Lorika je bio drugi!!! :)aplauz
Adam, nekako nije mogao da se "sastavi" sa modelom. Ne znam, nije mu bio dan valjda...
Viktor je grešio, brzo je gubio na visini, pravio je mnogo zaokreta i sve u svemu plasirao se na 12. mesto...
mirce:
I za kraj, evo još koja fotka...
Neki takmičari imaju kombije prepravljene za spavanje i trasport modela, neki imaju kampere, a ima i ovakvih...
Kad je pala kiša, modeli su posakrivani pod šator...
mirce:
Pogled na "pit stop"...
F5J-400 poletanje u fly off-u...
Rezultati F5J klase posle dva fly off kruga...
mirce:
Evo i rezultati F5J-400 kategorije:
Bravo Lorika... :)aplauz :)aplauz :)aplauz
I za sam kraj, dve slike od DLG-a koji je jedan momak bacao sve vreme u pauzama.
Znači, ostao sam u čudu kako taj modelčić leti... ")
Šta je on sve radio sa njim, kako ga je leteo, pa to je bilo nestvarno.
Jednom sam imao prilike da glaedam u Beogradu kako je Saburo leteo mali stiroporski šok flyer model. To je trebalo videti, umetnost u 5x5 metara, šta je Nikola radio i kako je upravljao sa njim...
Letenje DLG-a me isto toliko impresioniralo, tj, lakoća i spretnost pilota. Malo sam pričao sa likom i kaže mi da DLG leti 6 meseci (OK, godinama leti jedrilice), i da ga ne ispušta iz ruku, ono, leti ga svaki dan kad može. Baš se vidi...
Model je pravljen u Madjarskoj, full carbon, izuzetno je lak i jak...
Ne znam cenu, ali ako nekog zanima možemo se raspitati...
Eto toliko za sada sa takmičenja u Budimpešti. Adam ima još slika i nadam se da će ih postaviti.
Naredno takmičenje je početkom juna pored Szegedina (traje jedan dan), a onda tokom istog meseca najveći Eurotour opet u Madjarskoj.
Koliko smo juče čuli, biće i F3J klase, takmičenje je predvidjeno da traje 4 dana, a navodno će biti preko 150 učesnika!!!
Uzdravlje iz Sente
(pijemo)
ak:
--- Quote from: mirce on April 27, 2015, 12:06:06 PM ---
--- End quote ---
Ja se izvinjavam, mozda mali off-topic, ali gde ima kod nas da se kupi ovakav sator?
Ubih se pokusavajuci da namestim nesto sto se lako rasklapa a da staje bez smetnji u gepek, i sve je prekomplikovano.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version