RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

F5J & F5J -400

<< < (23/30) > >>

mirce:
To će Adam da ti kaže... Mislim da je kupljen u Madjarskoj...

(pijemo)

adam:
sator je narucen iz engleske i kosta oko 260eu sa postarinom, skupo ali vredi svaku paru jer ne propusta UV zrake kad je napolju 35c ispod satora je znatno prijatnije, sto se takmicenja tice uglavnom mirce je vec sve rekao ali evo i od mene koja rec, takmicenje je bilo veoma zahtevno, vremenski i uslovi za letenje na ovom aerodromu  su vise nego teski, nalazi se u kotlini  gde zbog topografije je vazduh veoma turbolentan, plus je bilo veoma vetrovito, ja moram priznati da sto se mene tice jednostavno nisam se snasao u ovakvim uslovima i to se i odrazilo i na rezultat, bilo je bas puno lupanja , u subotu su minimum pet aviona ili totalno ili delimicno polupali, sto se f5j400 kategorije tice lorika je bio naljbolji od nas trojice i ako se nebi desio maler sa akumlatorom ja mislim da bi mogao napraviti i bolji rezultat ali i ovako ja mu skidam kapu i cestitam na postignutim rezultatom,sto se mirceta tice nas stari lav maximalono opusteno je ostvario solidan rezultat tako da ja mislim da je sad vec pecen i polako ce da poleti i sa novom jedrilicom sto je nabavio, sve u svemu veoma lepo smo se proveli smestaj nam je bio veoma lep i mran a samo mesto je veoma uredan i lep vredi otici i sa familijom na odmor , jedini problem sto mi od juce ne da mira je sto sam na aerodromu ukljucio na mobilnom internet da bi nasao smestaj  i telekom mi je opalio samarcinu od 14000din (:sok:) na preuzetih 25mbt podataka tako da mi nije dobro svakako ali i ovo je skola koja ce biti bogato placen nazalost ()-()

SABURO:
Pitanje za par vas koji se aktivno takmicite, koji motori se najcesce koriste u F5J i kolika je tezina setup-a u proseku (motor+ESC+prop+baterija)?
Takodje me zanima, koji servoi se uglavnom koriste?

(pijemo)

adam:
motori su ili sa reduktorom ili bez , tezina pogona motor+baterija+esc+prop+spiner je oko oko 270g,servoi su sareni ko koliko para ima to stav;ja ali uglavnom graupner 448, graupner 488(mada nazalost sanjima ima dosta problema u zadnje vreme), pa futaba 3150,mks ds 6125,od motora ide mega f5j inruner direct motori ima sad bas namenska serija za ovu kategoriju, pa ide neu motor sa maxon reduktorom, Powerline Micro 1025/F5J,RED FOX - Power for F5J,ali ima i u nekom modelu i obican pover hd motor 2836 kv1100 od nekih 35evrica i odradi isto posao bez problema ()-()

mirce:
Kad Adam spomenu Graupner DES 448 digital BB MG, u Pike-u na flapsovima su bili baš ti servoi.

Dok sam nameštao otklone jedan je prestao da radi. Ništa se nije desilo da bi servo tek tako "riknuo" sam od sebe, hoću da kažem, flaps nije imao neki otpor ili da je negde zapinjao ili nešto treće.
Jednostavno servo je samo stao...

Adam mi je posle rekao da su, samo u Madjarskoj, u zadnjih godinu dana oko 10 modelara imali problem sa ovim servoom.
Pričao sam sa jednim gospodinom, kojeg sam upoznao na predhodnom takmičenju i kazao mi je da je i on imao problem.
Madjari, su se žalili Graupneru, pa će videti šta će biti.

I na netu ima topika o problemima sa radom ovih servoa...

Inače, dotični modelar je zamenio Graupnere sa Futabom 3150.
Takve Futabe su montirane i u mom Storku 3 i rade savršeno...

Dva Futaba 3150 servoa + par držača za njih + poštarina koštaju oko 115 eura.
Ne pitajte me kako sam to saznao... ;namig

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version