RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

F5J & F5J -400

<< < (5/30) > >>

adam:
moze, lorika i ja dolazimo sigurno  za viktora jos neznam,

adam:
http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-subotica/eta2/11/1936147/0/meteogram
prognoza idealna sutra  11h se vidimo

mirce:
Prognoza stvarno obećava.

Mogli bi da nam se pridruže svi koji imaju jedrilice, pa da zajedno  (<--)

Kako god, sutra u 11 se vidimo...

(pijemo)

mirce:
Bez obzira na pozive sem Adama, Lorike i opet onog iz Sente, niko se drugi nije pojavio.
Šta da radimo, tako je kako je...

Mi smo se "upropastili"od letenja. Flajalo se od 11, pa do posle tri sata popodne.
Dan je bio bogovski...

mirce:
Da bi letenje imalo ozbiljniji karakter, postavljene su i trake za precizno sletanje...

Danas smo se trudili da u par navrata simuliramo takmičenje, svi zajedno smo leteli sa malim modelima, pokušavali smo da što duže ostanemo u vazduhi i da što preciznije sletimo.
Meni je ovo dobro došlo da uporedim letne karakteristike naših modela.
Adamov model buže ostaje u vazduhu, što je na neki načim i normalno jer je veći - dva i po metra raspona.
No, ono što me je iznenadilo je da Lorikin model mnogo mirnije leti od mog Griffon-a. Pošto su nam jedrilice iste, molio sam Loriku da mi pokaže kako je setovao model i ustanovili smo da su otkloni drugačije namešteni i da su dosta manji nago kod moje jedrilice.
U narednih par dana ću i ja prepraviti hodove elerona...

Što se tiče sletanja, to je u mnogome stvar vežbe. Manje više svi slećemo dobro, ali na takmičenju svako sletanje mora biti u centar.

Kod velikih jedrilica slična priča. Dosta se flajalo, poletali smo, vežbali precizno da sletimo, bilo je i termike u nekim periodima dana.

Adam je doneo lap top, pa je posle jednog leta priključio visnomer.
Program je pokazao da je u jednom momentu Extreme bio na 490 metara visine...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version