RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Potrebna pomoc oko ulaska u multikopter hobi
lazar89nis:
da li neko mozda prodaje polovnu stanicu sa 8 kanala? :) malo je glupo sto ovde pitam ali nemam 50 posta za sekciju oglasi (___)
cakra:
Ne mogu da izdrzim a da ne odgovorim...iako sam vec xx puta pisao na ovakvu temu... mmmm hehe....
Odmah pocni sa 4S batt! Imaces manje struje na /motoru/esc i duze vreme leta za barem 20-30%.
Ne znam multistar motore...pa cu ti preporuciti-opet sunnysky :) (jbg kao da sam glavni promoter sunnysky kompanije...ko da me placaju heheh )
2216 je dosta za te male letilice...za 4S batt KV nek bude nizak 650-700-800max....
naravno elise u rasponu 10-13.
Onaj DJI f550 glindzavi ram ili njegov klon probaj da zaobidjes...i neces moci na njega staviti vece elise od 10 inca....barem mislim da je tako...
Kao esc-probaj ZTW spider seriju, idu do 6S i jeftini su a sasvim ok...ili AFRO esc...ili HKblue pa ih flashuj, ili oni jeftini HK sa ubec 3A, pa ih opet flashuj...
U principu, gledaj da kupis najbolje komponente za kopter koje mozes....posle kad ti se jave vibracije i sl. problemi...neces moci da ih resis ili ces da se patis sa tim stvarima-nepotrebno...
Kao stanica-pa minimum je 9X ili 9xr sa frsky modulom i RX...ali opet kao best buy ti je frsky taranis, mislim za te pare neces nista moci da kupis a da je u tom rangu...a opentx u njemu sije sve stanice redom pocevsi od jr , garupnera, spectruma pa do futabe :)...a svi kostaju barem 2x vise...
I sad opet da se ponavljam-kopterworx ili negde drugde...dji f450 komplet, oko 140 eur,glupi f450 ram sa e300 propulsion sistem motorima, esc i 9443 elisama...NULA vibracija, i extra vremena leta...a sasvim dosta za gopro, fpv ili vac sta hoces!Jeftino a efikasno :)
Prelistaj malo forum, vec je o takvim letilicama razglabano...
sastavljaj pa javljaj kako napredujes...za to sluzi forum...:)
(<--)
lazar89nis:
prelistao sam i nas i jos neke strane forume :) sto vise gledam manje sam siguran sta zelim da sastavim :)
uvek nadjem nesto zanimljivo i onda se zapitam u kom pravcu da idem :)
da li neki manji ram 250 neki 330 ili 450 :)
ako nista odlucio sam da pravim quad a ne hexa za pocetak. sto se ostalih stvari jos odlucujem i pokusavam da nadjem sto vise informacija po netu kako bih mogo da odlucim sta tacno zelim.
"Onaj DJI f550 glindzavi ram ili njegov klon probaj da zaobidjes" jel ovo vazi i za 450 ramove ili samo za 550?
Hvala na odgovoru i predlozima. imacu sve ove vase odgovore kad podjem u kupovinu :)
cim pocnem nesto da sklapam ja cu da pisem ali posto se vecina stvari narucuje iz kine i slicnih zemalja verovatno ce malo da potraje dok stignu, ai trebam da se odlucim sta cu da sklapam :) ali ako nista bas sam zainteresovan da pocnem od necega i da pocnem da se vezbam :)
cakra:
Ok, pa svaki dji ram je glindzav :)... :hehe tu mislim na f450, f550 i s800...naravno sto je manja i laksa letilica, ta "glindzavost" se smanjuje
pa je f450 najmanje "glindzav" hihihi.
Nije dzaba DJI presao na carbonske cevke u s900/1000 pa i inspire...
Znam kako ti je ali se ne daj obeshrabriti, ne znam, ali ja recimo najvise uzivam u sastavljanju i experimentisanju...i gledanju snimljenog materijala...letenje mi uvek dodje kao nekako stresno uzivanje :hehe...narocito u zandje vreme...sad svi upiru prstom u quad i vicu -enoga dron! :sljus (....ili "a gde ti je zastava majstore...) (___)
(<--)
Sad se setih da imam jedan f550 clon ram...kupih ga ovde na forumu...nikad ga nisam ni koristio-tvoj je za 1000 din. -da ne bude bas dzaba :)...
lazar89nis:
hvala na toj ponudi za ram :) ako budem odlucio da sklapam hexa zvacu te da se dogovorimo :)
jel imas predlog za neke druge ramove? mora da budu karbonske cevi ili mogu i neki drugi ramovi?
nedam se :) manje vise sam svo slobodno vreme posvetio istrazuvanju i jedva cekam da sklopim nesto :)
ja dok dodjem do pravljenaj i gledanja snimljenog materijala malo ce da potraje :P ipak trebam prvo da pocnem od osnovnih stvari :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version