RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA

Potrebna pomoc oko ulaska u multikopter hobi

<< < (23/26) > >>

marko.jovanovic:
Prvo imam jdno pitanje za tebe a to je za čega ti treba multikopter?
Ako je za zezanje i akro letenje kupi kineski ZMR 250 karbonski ram.
Ako je za snimanje moraćeš veću kalsu jer su stabilniji, sporiji i lakše upravljivi, manje podložni uticaju vetra....
Ako misliš da snimaš sa ramovima tipa 250 i slično onda da te odmah odvratim od te ideje jer nema tu mnogo sreće.
Ram možeš sam da iskontruišeš ako si vičan tome. Takođe možeš sam ida ga napraviš ako si tome vičan. Ono što ti treba jesu karbonske cevi i malo gledanja neta u potrazi za rešenjima oko spajanja istih na centralnu konzolu, pravljenja nosača motora....
Takođe imaš i varijante karbonskih kutijastih cevi koje su unutra okrugle, koje jesu malo teže ali su dosta jake. A takođe i drvo radi dosta dobru ulogu jer upija vibracije, jeftino je i možeš napraviti i kitove za popravku direkt na livadi ako se nešto desi.
Mada kod tih velikih multirotora koje uglavnom ljudi lete zarad snimanja i lete ih na dosta velikim visinama zbog kadrova, takođe ih lete i dosta sporo ja ne vidim veliku prednost karbona u odnosu na drugi materijal iz razloga što ako se desi pad sa velike visine teško da će i karbon preživeti posebno an tako velikim rasponima. Jedina prednost je što je materijal lakši od recimo drveta i takođe više izgleda fensi.
E sada da li će zbog razlike u težini multirotor ostati na anebu duže par sekundi to je totalno nebitno.

banbo:
Covek je postavio jednostavno pitanje, i red je da dobije jednostavan odgovor.

Ovde imas opisano kako se povezuje OSD sa FT232RL kako bi mogao da ga programiras i podesis kako ti odgovara.

A ovde kako se vezuje napon i video ulaz i izlaz i veza na CC3D

lazar89nis:
@marko vec imam kvad i nije bitno sta ce mi ;-) hocu OSD na njemu :-P

@banbo thx na odgovoru. Treba ovih dana da mi stigne i ft232. Porucio sam ih u isto vreme :-) nadam se da cu uspeti da ga podesim kad stigne  ()-()

marko.jovanovic:
Izvini LAZARE nešto sam se prebacio.
Slučajno sam pročitao prvu stranu ovog topika umesto poslednju pa sam požurio da dam odgovor na neko pitanje koje je bilo na prvoj strani.
sorry moja greška. Ali ipak iza konstatacije stojim.

banbo:

--- Quote from: lazar89nis on April 21, 2015, 10:23:21 AM ---@marko vec imam kvad i nije bitno sta ce mi ;-) hocu OSD na njemu :-P

@banbo thx na odgovoru. Treba ovih dana da mi stigne i ft232. Porucio sam ih u isto vreme :-) nadam se da cu uspeti da ga podesim kad stigne  ()-()

--- End quote ---

Nema na cemu, zato smo valjda ovde  ;namig  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version